Pimec ha recomanat a les empreses catalanes "que accelerin els plans de contingència" pel Brexit. En un comunicat, la patronal ha explicat que ha elaborat una guia pràctica que inclou consells per a les empreses exportadores i importadores de mercaderies al Regne Unit, les que hi presten serveis i les que tenen ciutadans britànics, entre d'altres.

En una línia similar, Foment del Treball ha obert en coordinació amb les administracions un servei d'informació i atenció a les empreses associades amb interessos al Regne Unit i les ha instat a "estar preparades per a una possible sortida no ordenada del Regne Unit".

Pimec ha valorat que malgrat el fre del Parlament britànic al Brexit dur hi ha "incertesa i inestabilitat política, que s'ha accentuat les darreres setmanes", motiu pel qual les insta a accelerar les seves accions. La patronal ha recordat que el Regne Unit es troba entre els cinc primers destins de l'exportació catalana, amb gairebé 3.900 milions d'euros el 2018. Els vehicles i els components de l'automoció i les semi manufactures són els principals sectors exportadors. A banda, Catalunya rep més de dos milions de turistes britànics, el segon principal mercat emissor després de França.

Pimec ha reclamat "seny, flexibilitat i altura de mires a les autoritats europees i britàniques per minimitzar l'impacte del Brexit sobre les empreses, així com unes veritables mesures de contingència a les autoritats espanyoles i catalanes".

Des de Foment, també han habilitat l'Observatori Brexit al seu web amb informació sobre plans de contingència, links i documentació elaborats pel Govern, Regne Unit, la Comissió Europea, ACCIÓ, la Secretaria d'Estat de Comerç, el Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme i l'Agència Tributària.