La companyia de productes lactis Pastoret i l'Academia Iberoamericana de Gastronomía (AIBG) han llançat, juntament amb Planeta Gastro, el llibre 'El iogurt en la gastronomia del segle XXI', que aborda la incorporació d'aquest aliment tan versàtil i quotidià en l'alta gastronomia contemporània. Així, aprofundeix en la història d'aquest lacti i els seus orígens, en les seves diverses tipologies, els seus valuosos aspectes nutricionals i beneficis.

El llibre compta amb especialistes com el sociòleg Miguel Ángel Almodóvar i l'experta en iogurt Carola Pont, i entitats com la Fundació Espanyola de Nutrició. També inclou un ampli receptari elaborat per alguns dels xefs més aclamats del país, com Albert Adrià, Andoni L. Aduriz, Juan Mari Arzak, Elena Arzak, Paolo Casagrande, Mateu Casañas, Oriol Castro, Eduard Xatruch, Coco Muntanyes, Francis Paniego, Toño Pérez, Paco Roncero i Mario Sandoval. El pròleg del llibre està escrit per Rafael Ansón, president de l'Acadèmia Iberoamericana de Gastronomia.

'El iogurt en la gastronomia del segle XXI' ofereix fins a 20 receptes de plats i postres que transformen aquest aliment en una estrella de l'alta cuina. Des d'entrants sofisticats fins a postres exquisides, cada recepta ressalta les bondats del iogurt, fusionant-lo amb tècniques culinàries d'avantguarda i sabors de tot el món. Així mateix, el llibre no només és un testimoni de la versatilitat i el potencial del iogurt a la cuina d'alta gamma, sinó una font d'inspiració per a xefs i aficionats.

Rafael Ansón subratlla que aquesta publicació "permetrà que totes les cuines, ja siguin d'alguns dels millors restaurants del món, de les petites fondes i fins i tot de les nostres llars, puguin gaudir d'unes receptes molt atractives des del punt de vista del sabor, i que, a més, són saludables i estan basades en productes ecològics".