La Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) ha suspès la cotització del grup NH Hotel aquest dilluns a primera hora del matí. En la comunicació del fet rellevant, NH Hotel reconeix que ha rebut ''una mostra d'interès no sol·licitada, preliminar i no vinculant del grup Barceló per a la fusió dels seus respectius negocis''. NH Hotel assegura que la proposta que ha posat sobre la taula Grup Barceló defensa una fusió de les dues cadenes hoteleres on Barceló ostentaria eventualment el 60% de la companyia resultant i per tant amb una majoria en el consell d'administració. En el fet rellevant, el consell d'administració de NH recorda que recentment ha aprovat un pla estratègic a 3 anys ''amb un projecte independent de gran creixement que avui per avui segueix sent vàlid''. Finalment, NH anuncia que ''qualsevol alternativa estratègica'' que es decideixi serà oportunament comunicada.

El Grup Barceló, fundat el 1931, és una cadena hotelera amb 230 hotels i més de 50.000 habitacions a 21 països d'arreu del món. A més, gestiona la divisió de viatges 'Ávoris' que controla 700 agències de viatges a quatre continents, diversos touroperadors i fins i tot una companyia aèria. 

Les últimes xifres publicades pel Grup Barceló, que no cotitza a borsa, són del 2015 i indiquen una xifra de negocis de 2.480,2 milions d'euros, un Ebitda de 302,6 milions d'euros i una plantilla de 24.000 persones. 

NH Hotel, empresa que cotitza a borsa, va facturar el 2016 1.474,6 milions d'euros, un 5,6% més que el 2016, l'Ebitda es va situar en 180,9 milions d'euros, el 21% més que l'any anterior i el benefici net es va situar en 30,8 milions d'euros. La plantilla de la cadena al tancament del 2016 va ser de 13.986 persones.

La cadena d'hotels que presideix Alfredo Fernández gestiona 379 hotels amb 58.472 habitacions distribuïdes en 29 països arreu del món. El 77% dels hotels de NH Hotel es troben a l'estat espanyol, Alemanya, Itàlia i Benelux. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat