La Generalitat ha imposat una multa de 8.000 euros al líder d'Elite Taxi, Alberto 'Tito' Álvarez, per la celebració de diferents mobilitzacions convocades pel sector entre el 17 i el 24 del 2019 "que no havien estat prèviament comunicades".

Per això se'l considera responsable d'infraccions administratives de la Llei Orgànica de protecció de la seguretat ciutadana i de contravenir la Llei Orgànica reguladora del dret de reunió. L'expedient detalla set actes de denúncia dels Mossos d'Esquadra, una de la Policia Portuària i una de la Guàrdia Civil. En concret, se li atribueixen les infraccions comeses per l'ocupació de la Gran Via en el marc de les protestes per la regulació del sector de les llicències de vehicles de lloguer amb conductor.

A l'expedient es detalla que Álvarez, que "es va presentar" davant dels agents com a "organitzador i responsable" de les mobilitzacions i que "fins i tot va donar directrius a la resta de participants al llarg dels diferents dies" va "obstaculitzar, juntament amb la resta de participants" les vies públiques amb els seus vehicles.

Álvarez té ara la possibilitat de formular al·legacions a les sancions. De moment ha explicat que ha d'estudiar bé la qüestió.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat