Bones xifres pel sector financer. La taxa de morositat de les entitats de dipòsit (bancs i caixes) del sistema financer espanyol ha tancat el mes de setembre amb una taxa del 6,20%, el percentatge més baix registrat en la sèrie del Banc d’Espanya des del març del 2011 (6,06%), segons les dades publicades aquest dijous pel regulador bancari.

La taxa de morositat de les entitats de dipòsit encadena vuit mesos de descensos continuats. Les dades del Banc d’Espanya indiquen que al setembre la cartera de crèdits a famílies i empreses sumava 1,157 bilions d’euros mentre que la cartera de dubtosos, després de 14 mesos de descensos, registrava unes xifres no vistes des del gener del 2009 (68.179 milions d’euros).

El conjunt del sistema financer espanyol, sumant a les entitats de dipòsit les empreses que ofereixen crèdits per finançar béns de consum com un automòbil, ha registrat el mes de setembre una taxa del 6,18%. 

La cartera de crèdits del global del sistema financer es va situar al setembre en 1,213 bilions d’euros i la cartera de dubtosos en 74.928 milions d’euros. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat