Joan Cañellas Monset, històric president de Montesa-Honda, ha mort a Barcelona als 81 anys d'edat, després d'una llarga malaltia, segons ha informat aquest divendres Honda. Llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona i advocat, va desenvolupar tota la seva carrera professional en la indústria del motor, primer a la firma de motocicletes Montesa i, posteriorment, a Montesa-Honda.

Cañellas va ser nomenat director general de Motocicletes Montesa el 1977 i va viure a l'empresa la transformació del sector de la motocicleta a Espanya. El 1983, va impulsar un acord amb Honda, pel qual la fàbrica Montesa d'Esplugues de Llobregat (Baix Llobregat) iniciaria la producció de models Honda, sense abandonar la fabricació de Montesa.

Aquest pacte va culminar el 1986 amb l'adquisició d'un paquet majoritari d'accions de Montesa per part d'Honda, el que va permetre a l'empresa catalana sobreviure a una crisi que va afectar una bona part del sector.

Segons Honda, Joan Cañellas ha estat un "referent" del món de la motocicleta a Espanya i a Europa.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat