La Mobile Week combinarà art, tecnologia i innovació per entendre l'impacte de la transformació digital a través de deu diàlegs, deu creacions artístiques i deu rutes pels districtes de Barcelona. Organitzada per Mobile World Capital Barcelona, la Mobile Week tindrà lloc entre el 20 i el 26 de febrer amb activitats en els 10 districtes de la ciutat de Barcelona i es desenvoluparà en més de 60 equipaments culturals i científics, espais d'innovació, centres d'investigació o universitats.

Com a projecte de ciutat, Mobile Week Barcelona neix amb l'objectiu d'abordar els reptes, els límits i les oportunitats de la revolució digital en que estem immersos des d'un punt de vista ciutadà. Per aquest motiu, reunirà a artistes, científics, pensadors, enginyers, emprenedors i professionals de la indústria cultural, en una proposta transversal, totalment gratuïta i oberta a la ciutadania.

Segons el conseller delegat de Mobile World Capital Barcelona, Aleix Valls, "per primera vegada, es reunirà emprenedoria, indústria digital i cultura en un programa d'activitats que omplirà la ciutat de Barcelona i permetrà a la ciutadania veure com la digitalització està canviant el dia a dia". Per la seva banda, el tinent d'alcaldia d'Empresa, Cultura i Innovació, Jaume Collboni, ha assegurat que amb aquesta iniciativa es dóna "un primer pas per fer un gran congrés de ciutat sobre tecnologia mòbil en el qual ciutadania, emprenedors i artistes estiguin implicats".

En què consisteix?

Collboni ha destacat que aquest esdeveniment vol aprofitar el posicionament de la ciutat com cinquè enclavament més important d'Europa de tecnologia mòbil, i "pretén estendre's al conjunt de la ciutat, als deu districtes i al voltant de deu temes, acostar a la ciutadania a la tecnologia mòbil i posar en valor la xarxa d'equipaments culturals i científics de primer nivell amb què compta Barcelona".

Mobile Week planteja activitats que es desenvoluparan de manera paral·lela i simultània a cadascun dels districtes de Barcelona. Els Diàlegs, que tindran lloc del 20 al 24 de febrer, reuniran a emprenedors, artistes, catedràtics, pensadors, creadors i científics. Entre aquests, el consultor en transformació digital Marc Vidal, el periodista i filòsof Josep Ramoneda, la comissionada de tecnologia i innovació digital de l'Ajuntament de Barcelona, Francesca Bría, o el rector de la UOC, Josep A. Planell.

Tots ells abordaran, amb representants de Mobile World Capital Barcelona, l'impacte de la transformació digital a nivell social, cultural i econòmic. La setmana comptarà amb 10 creacions artístiques inspirades en la transformació digital, peces seleccionades a partir d'un concurs públic llançat el mes de desembre passat, que mostraran la visió de cada autor sobre la digitalització i l'impacte de la tecnologia en diferents àmbits de la societat.

Finalment, la programació prevista proposa 10 rutes inspiradores pels 10 districtes barcelonins amb l'objectiu de redescobrir els espais de creativitat, innovació, cultura digital, tecnologia i pensament més rellevants de la ciutat.