L'aeroport del Prat ha operat 304 vols privats entre el 25 de febrer i el 3 de març, en el marc de l'operativa especial del Mobile World Congress. Segons ha informat aquest divendres Aena, aquesta xifra suposa una recuperació del 99% respecte a les operacions d’aviació privada realitzades durant el mateix període de l’any 2019, la darrera edició anterior a la pandèmia de la covid. Aquell any, durant el 22 i el 28 de febrer, hi va haver 307 operacions d’aquest tipus. Els principals països de procedència d’aquests vols han sigut França, el Regne Unit, Suïssa, Itàlia, els Estats Units i Alemanya. Segons apunta l’empresa pública espanyola, aquests vols privats s'han operat amb “aeronaus de models tant de llarg abast, de tipus Bombardier i Gulsftream, com de curt abast, de tipus Embraer i Cessna”.

El comunicat també informa que, durant l’edició d’enguany, les sales VIP de l’aeroport del Prat han registrat un 73% més d’ocupació que en una setmana habitual. Coincidint amb el final del congrés, els dies 3 i 4 de març s'han realitzat “accions per amenitzar” l'estada dels congressistes a l'aeroport. És a dir, que les sales han comptat amb la presència d'un barista que ha preparat “còctels per als usuaris, un tallador de productes ibèrics en viu amb degustació i, finalment, una presentació i degustació de productes vegans”.

El carril ràpid per accedir als filtres de seguretat, l’anomenat Fast Lane, ha experimentat un increment del 84% en el nombre d'usuaris que contracten aquest servei, en comparació a una setmana habitual. Així mateix, la demanda del servei d'acompanyament personalitzat Meet&Assist ha incrementat un 50% en comparació amb una setmana tipus.

Aquestes dades, però, contrasten en la comparativa d’assistents totals al certamen d’aquest any amb les edicions prepandèmia. Enguany han passat pel Mobile unes 60.000 persones, segons va informar la GSMA, l’empresa organitzadora del MWC. És gairebé la meitat dels assistents que acostumaven a omplir la Fira de Gran Via abans que esclatés la pandèmia del coronavirus.

La GSMA, de totes maneres, va celebrar aquestes xifres assegurant que ha estat un MWC "vibrant i dinàmic". "Ha estat emocionant tornar a reunir la nostra comunitat, que és tan apassionada per la connectivitat, per discutir les oportunitats que tenim per davant", va assegurar el conseller delegat de la GSMA, John Hoffman. En aquest sentit, va afegir que el MWC ha estat "productiu, segur i reeixit".

En aquests mateixos termes també es va pronunciar la Fira de Barcelona, que va celebrar poder haver tirat endavant un MWC amb normalitat després de tres anys amb afectacions per la pandèmia. El director general de l'entitat, Constantí Serrallonga, va assegurar que estan molt contents de l'edició d'enguany i que sense dubte "ha superat les expectatives". Va afegir que el més important no han estat els més de 60.000 visitants sinó "l'altíssima qualitat en ponències i reunions" que han fet que Barcelona hagi tornat a ser "el centre del món" del sector, celebrant que la capital catalana torni a estar "al mapa dels congressos mundials".