Microsoft ha anunciat aquest dimarts l'adquisició per 68.700 milions de dòlars d'Activision Blizzard, una de les empreses més importants del món dels videojocs del món i responsable de coneguts títols com World of Warcraft, Call of Duty, Diablo o Candy Crush. Segons ha explicat Microsoft, que ja compta amb una divisió dedicada als videojocs i les consoles amb la X-Box al capdavant, en un comunicat la compra el convertirà en la tercera companyia més gran del sector del videojoc darrere de Tencent i Sony. L'operació es pagarà en efectiu i està previst que es completi aquest any, una vegada rebuda l'aprovació dels reguladors. Aquesta adquisició es convertirà en la més gran de la història de Microsoft, superant de molt els 26.000 milions de dòlars que va pagar el 2016 per aconseguir LinkedIn.

Aquesta decisió suposa, entre altres coses, una considerable aposta de l'empresa pel desenvolupament del metavers, igual que n'estan fent altres de tecnològiques com Facebook. "Els videojocs són avui la categoria d'entreteniment més dinàmica i emocionant a totes les plataformes i tindran un paper clau en el desenvolupament de les plataformes del metavers", ha assegurat el president i conseller delegat de Microsoft, Satya Nadella. Segons Nadella, la inversió busca impulsar una "nova era dels videojocs" que doni la importància més gran als jugadors i creadors i que faci dels jocs una mica "segur, inclusiu i accessible per a tothom".

Dubtes al voltant d'Activision

Activision ha estat en els últims mesos implicada en polèmiques per suposats casos d'assetjament, tant sexual com laboral, per part d'executius de la companyia. L'actual conseller delegat, Bobby Kotick, seguirà al comandament, va dir Microsoft, que va explicar que una vegada es tanqui la fusió el negoci d'Activision Blizzard quedarà sota la direcció del cap de Microsoft Gaming, Phil Spencer.

En els últims mesos, les accions d'Activision havien caigut en borsa, sobretot després que les autoritats de Califòrnia presentessin una demanda en contra seu arran de les acusacions d'assetjament i denunciessin una problemàtica cultura laboral en la firma. En canvi, aquest dimarts, els títols de l'empresa en Wall Street es van disparar més d'un 30% en l'obertura de Wall Street, una vegada coneguda l'adquisició.

Activision disposa d'algunes de les franquícies més grans del món del videojoc com Halo, World of Warcraft, Diable, Overwatch, Call of Duty o populars jocs de mòbil com Candy Crush, en els quals Microsoft veu una gran oportunitat de creixement. A més, la compra donarà a la tecnològica accés als 400 milions de persones que juguen cada mes als jocs d'Activision Blizzard, que s'afegiran al seu servei de subscripció Game Pass.