Les juntes extraordinàries de Merlin Properties i Metrovacesa han aprovat aquest dijous la fusió d'ambdues companyies, una operació que ja es va anunciar el passat 21 de juny i que dóna lloc a la immobiliària més gran d'Espanya amb uns actius bruts valorats en 9.317 milions d'euros. A tot això, els accionistes de Merlin i Metrovacesa (controlada pel Banc Santander) han aprovat per unanimitat tots els punts del dia. L'operació entre ambdues recull l'escissió total de Metrovacesa i la divisió de tot el seu patrimoni en tres parts: patrimoni comercial, patrimoni residencial i patrimoni no estratègic.
A més, s'ha aprovat també l'escissió total de Metrovacesa a favor de Merlin Properties; Testa Residencial i Metrovacesa Promoción i Arrendament, segons han comunicat ambdues companyies.
En virtut d'aquesta operació, els actius patrimonials de Metrovacesa passaran a Merlin; la cartera d'habitatges de lloguer s'unirà amb la de Testa Residencial -filial de la pròpia Merlin- i altres actius, fonamentalment solc, quedaran en mans dels actuals accionistes de Metrovacesa sota el nom de Metrovacesa Promoción i Arrendament.
Cartera d'actius patrimonials
Pel que fa a la cartera d'actius patrimonials, valorada en 1.673 milions d'euros, la integració es farà amb l'emissió de 146,7 milions d'accions ordinàries de Merlin, una ampliació de capital que ara ha d'aprovar la junta de la socimi. Les accions tindran un valor nominal de 146,7 milions d'euros, amb una prima d'emissió de 1.526 milions, és a dir, 10,4 euros per títol.
Amb aquesta operació, l'accionariat de la companyia resultant quedarà en un 68,76 % en mans de Merlin, mentre que el 31,24 % restant serà per als accionistes de Metrovacesa. Tant Merlí com Metrovacesa tenen previst convertir Testa Residencial en una socimi.
Nous membres del Consell
Una vegada tancada aquesta operació, s'integren al consell el president de Metrovacesa, Rodrigo Echenique; la consellera de Metrovacesa Francisca Ortega; al director general adjunt i encarregat de Reestructuracions, Inmobiliario, Participadas i Capital Risc del Banc Santander, Javier García-Carranza; al director de Reial Estate de BBVA, Agustín Vidal-Aragon, i els consellers de Testa Pilar Cavero i Juan María Aguirre.
D'altra banda, la junta de Metrovacesa -que té el seu origen en 1918- ha donat el seu vistiplau a la distribució de dividends per import de 50 milions amb càrrec a reserves voluntàries.