Mercabarna comença a fer avui tests ràpids d'antígens a més de 7.500 treballadors fins al 4 de desembre. Sota el lema "Parar la Covid i no l'economia", Foment del Treball, Mercabarna, l’Associació d’Empreses Mercabarna (ASSOCOME) i MyCovidTest col·laboren per a acostar els tests a les 700 empreses del gran mercat.

MyCovidTest ha dissenyat un pla d'execució dels tests a mida per l'ampli recinte de Mercabarna, on conflueixen cada dia uns 7.500 treballadors de 700 empreses. Els treballadors tindran disponibles els resultats dels tests d'antígens en 20 minuts.

Segons dades del Ministeri de Sanitat, a Catalunya ja s'haurien realitzat 3,3 milions de tests de Covid des de l'inici de la pandèmia.

La logística pels tests massius

Durant cinc dies es realitzaran a Mercabarna tests massius als seus treballadors, el cost dels quals seran assumits pels empresaris de les empreses que operen al recinte. Assocome, que agrupa prop de la totalitat de les empreses que operen en el polígon alimentari, s’ha implicat activament, al costat de Mercabarna, en la gestió dels tests fins a trobar una fórmula viable per a la seva execució.

Durant cinc dies, se situaran 2 carpes en els llocs més cèntrics de Mercabarna per a realitzar les proves d’antígens als treballadors del centre, que podran conèixer els resultats al cap de 20 minuts.

Mercabarna tests massius

Una de les carpes on es realitzen els tests d'antígens als treballadors de Mercabarna. / Foment del Treball

Tal com explica Foment del Treball, la promoció de tests massius és "decisiu per blindar el recinte i oferir la màxima garantia" a les empreses, treballadors i clients.

Aquesta iniciativa no és la primera que realitza tests massius a treballadors a les empreses. De fet, fa menys de dues setmanes, Pimec va facilitar més de 200 tests ràpids d'antígens a Sant Fruitós del Bages, on no va detectar cap positiu.