Marta Ortega, nova presidenta del grup Inditex. El consell d'administració d'Inditex, a iniciativa del seu president Pablo Isla i del seu fundador Amancio Ortega, i prèvia proposta de la comissió de Nomenaments, ha aprovat el nomenament de Marta Ortega com a presidenta del grup, amb el caràcter de consellera dominical. El nomenament serà efectiu a partir de l'1 d'abril de 2022.

Aquest no és l'únic canvi a la cúpula del grup. Óscar García Maceiras, fins ara secretari general i del consell, ha estat nomenat conseller delegat d'Inditex, amb efectes immediats. Per la seva part, José Arnau Sierra, es manté com a vicepresident del consell d'administració. Pablo Isla continuarà com a president de la companyia fins al pròxim 31 de març. Amb això, el consell d'administració culmina el procés de relleu generacional iniciat el 2011 amb la substitució d'Amancio Ortega en la presidència d'Inditex. Els nomenaments seran sotmesos a la ratificació de la pròxima junta general d'accionistes.

amancio-ortega-EFE

Amancio Ortega, fundador d'Inditex / Efe

15 anys a Inditex

Marta Ortega Pérez, filla d'Amancio Ortega, ha desenvolupat la seva activitat en diferents àrees del grup Inditex durant els últims quinze anys i, en particular, ha dirigit el reforçament de la imatge de marca i proposta de moda de Zara, àrea que continuarà supervisant. Sota el seu lideratge s'han materialitzat campanyes amb els més reputats creatius del sector com Steven Meisel, Fabien Baron, Karl Templer o Luca Guadagnino, així com el llançament de noves col·leccions prèmium, incloent Zara SRPLS i Charlotte Gainsbourg by Zara.

"Estem enormement agraïts a Pablo Isla pel seu extraordinari treball i dedicació durant tots aquests anys. M'agradaria destacar la seva immensa contribució, no només al nostre grup, sinó també a la indústria de la moda en general", ha recalcat Marta Ortega en fer-se públic el seu pròxim nomenament com a presidenta del grup.

"He viscut aquesta empresa des de la meva infantesa i he après de tots els grans professionals amb qui he treballat durant els últims quinze anys. Sempre he dit que dedicaria la meva vida a desenvolupar el llegat dels meus pares, mirant al futur, però aprenent del passat i al servei de la companyia, dels nostres accionistes i els nostres clients, en el lloc on es consideri que soc més necessària", ha afirmat

Nou CEO

El nou CEO d'Inditex, Óscar García Maceiras, ha afirmat que assumeix "amb gran responsabilitat i il·lusió" les noves funcions que se li encomanen, "amb la tranquil·litat de comptar amb un gran equip humà, ple de joventut, experiència i talent" en tots els àmbits i països en els quals la companyia és present, del qual és "bona mostra" el comitè de Direcció| nomenat.

En concret, la companyia ha acordat la incorporació al comitè de Direcció del fins ara CEO, Carlos Crespo González, (director general d'Operacions, Transformació Sostenible i Digital, Inditex); Pablo del Bado Rivas (director general, Pull&Bear); Miguel Díaz Miranda (director financer i d'Operacions, Zara); Ignacio Fernández Fernández (director general de Finances, Inditex); Javier García Torralbo (director General d'E-Commerce, Zara); Begoña López-Cano Ibarreche (directora general de Personas, Inditex); Beatriz Padín Santos (directora de Mujer, Zara); Jorge Pérez Marcote, (director general, Massimo Dutti) i Óscar Pérez Marcote (director general, Zara).

 

Imatge principal, Marta Ortega / EP