La consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, s'ha reunit aquest migdia amb la ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, en el que la consellera ha valorat com una "reunió de bones intencions", en què les dues bandes han parlat "molt clar". Chacón ha agraït el "bon to" i el fet que "s'ha pogut parlar de tot, sense embuts".

Entre els temes principals, destaca la impugnació de la llei catalana del comerç pel TC el desembre passat. La ministra ha assegurat que "s'ha de valorar article per article". La situació, doncs, "demostra que, a banda de les diferències polítiques que tenim, hi ha certes parts en què hem de col·laborar", ha assegurat Chacón.

"Valorem molt i molt que haguem pogut exposar tots els temes i, tot i que no he arribat a cap conclusió acotada, farem una reunió molt aviat per fer balanç d’on som en tots aquests punts", ha avançat.

La impugnació de la llei de comerç

Respecte de la impugnació per part del Tribunal Constitucional de la llei de comerç catalana, per la qual la Generalitat té plenes competències, "la ministra ha estat molt clara", explica Chacón. Maroto ha dit, segons la consellera, que "s'han de valorar molt bé els articles que no haurien d'estar suspesos o si la llei hauria d'estar impugnada". 

El govern espanyol va presentar un recurs d'inconstitucionalitat davant el Constitucional contra aquesta llei, que el TC va admetre a tràmit el desembre passat. L'executiu espanyol va recórrer diversos articles de la llei i una disposició transitòria perquè "vulnera l'ordre constitucional" en qüestions com els horaris comercials, l'ordenació del comerç interior o el règim lingüístic de l'activitat comercial i de serveis. Davant aquesta situació, Maroto ha assegurat que "es valorarà". 

Objectius i reptes comuns

"Hem pogut parlar de tots els temes, des d’aspectes que ens preocupaven a nivell normatiu, lleis que han estat impugnades al Tribunal Constitucional, fins a normatives que hi ha pendents i temes competencials", ha explicat Chacón. 

La consellera ha mencionat com a prioritats comunes, d’una banda, “desencallar els recursos del TC” i, de l’altra, “la revolució 4.0 dins la indústria”, alhora que la necessitat de “captar finançament europeu” i la “coordinació” perquè aquest finançament arribi també a empreses catalanes.