L'aerolínia sud-coreana més gran, Korean Air, ha estrenat avui la primera ruta directa entre Seül i Barcelona, que tindrà una freqüència de tres vols setmanals i que respon al creixent flux de viatgers entre els dos països.

Els vols entre l'aeroport de Incheon i el del Prat, d'una mica més de 14 hores de durada, es cobreixen amb el Boeing 777-200 (amb unes 250 places) i a curt termini es podria afegir una quarta ruta setmanal.

Amb motiu del vol inaugural s'ha organitzat avui un acte a l'aeroport de Seül en què han participat, entre d'altres, l'encarregat de negocis de l'Ambaixada espanyola a Corea del Sud, David Navarro, i el conseller de Turisme per al país asiàtic, Magí Castelfort.

Creixen els turistes sud-coreans

Korean Air, que ja opera tres correspondències directes setmanals amb Madrid, respon amb aquesta nova ruta el creixent flux de viatgers entre els dos països. El 2016, uns 23.250 espanyols van viatjar a Corea del Sud (un 15,2 per cent interanual més), mentre que 341.000 sud-coreans van visitar Espanya (un 5 % més que el 2015).

El nombre de turistes sud-coreans que visiten Espanya ha registrat un creixement espectacular en els últims sis anys, multiplicant el seu volum per 13. A nivell regional, el nombre de viatgers sud-coreans a Espanya està gairebé igualat amb la Xina (uns 370.000 a l'any) i només per darrere del Japó (al voltant al mig milió).

El turista de Corea del sud està entre els que posseeixen més nivell adquisitiu i sol gastar entorn de 2.500 euros per visita, sent Barcelona, Madrid, Sevilla o Granada els seus destins favorits, a més del camí de sant Jaume. Aquest últim destí els resulta molt atraient, no només pel component religiós (hi ha més de 5 milions de catòlics al país) i el contingut monumental i patrimonial, sinó també per l'enorme afició que existeix a Corea del Sud pel senderisme.