Isidre Fainé, president de la Fundació Bancària la Caixa, ha estat valorat com el directiu empresarial amb una Responsabilitat Social Empresarial (RSE) més gran a Espanya. Així es desprèn de l'estudi Grans Empreses i Entitats Sistèmiques a Espanya; els seus Líders i la RSE, realitzat per Advice Strategic Consultants per determinar la imatge en RSE dels presidents i executius de les principals empreses de l'IBEX 35, més altres empreses sistèmiques espanyoles no cotitzades.

En concret, l'estudi s'ha analitzat la valoració de 36 líders empresarials amb les aportacions de 370 entrevistats qualificats, que han opinat sobre diferents atributs, entre els quals l'ajuda en la lluita contra la pobresa infantil i al tercer món, el foment de l'ocupació de persones en situació de vulnerabilitat, el suport a activitats de voluntariat o la facilitació a l'accés a l'habitatge.

Segons l'estudi, Isidre Fainé lidera 6 d'aquests 8 paràmetres, a més de la valoració global, en la qual obté la més alta puntuació: un 67% (gairebé 7 de cada 10) dels enquestats consideren que el president de la Fundació Bancària la Caixa impulsa totalment l'organització cap a la RSE i el mecenatge. Per això, la seva puntuació mitjana és de notable (7).

D'altra banda, el TOP10 del rànquing de directius líders en RSE l'encapçalen, a més de Fainé són, per ordre: Pablo Isla (Inditex), Ana María Llopis (DIA), Antonio Huertas (Mapfre), Francisco González (BBVA), Francisco García Carranza (Merlin Properties), José María Álvarez Pallete (Telefónica), Antonio Brufau (Repsol), Gabriel Escarrer Juliá (Meliá Hoteles) i Josep Oliu (Banc Sabadell).

El rànquing revela que tres dels líders més valorats en RSE estan vinculats a entitats bancàries (la Caixa, BBVA i Banc Sabadell). Així mateix, l'estudi apunta que, en termes generals, les persones entrevistades consideren que de forma conjunta els líders de les empreses de Distribució i Banca i Assegurances compleixen en gran manera els diferents atributs de RSE. Aquest compliment tendeix a ser menor entre els líders presos de forma conjunta de les empreses energètiques.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat