El president de la Fundació Bancària La Caixa, Isidre Fainé, ha reivindicat l'ètica i la transparència per a la sostenibilitat del negoci bancari durant la conferència magistral que ha pronunciat a Tòquio, en el marc de la presidència japonesa del G20.

En l'acte, organitzat per l'Institut Mundial de Caixes d'Estalvis i Bancs Minoristes (WSBI, en les seves sigles en anglès) i l'Institut Bancari de Desenvolupament Asiàtic (ADBI), Fainé ha ressaltat el compromís social de les fundacions bancàries i dels bancs minoristes. Fainé, que és també el president de l'Agrupació Europea de Caixes d'Estalvis (ESBG), ha destacat que "la digitalització comporta un canvi en el model de negoci que influeix a totes les formes de vida i en el comportament dels clients en els assumptes financers". 

"Hem de mantenir i enfortir la confiança dels nostres clients, perquè sense confiança no hi ha negoci", ha ressaltat, segons un comunicat de la Fundació Bancària La Caixa. Com a president de l'ESBG, ha explicat als assistents que la contribució a l'obra social per part dels integrants d'aquesta associació supera els 2000 milions d'euros anuals, que es dediquen, principalment, a programes socials i culturals, investigació mèdica i beques, lluita contra la pobresa infantil i creació de llocs de treball, atenció a les persones grans i als malalts i a la defensa del patrimoni cultural i historicoartístic.