Isidre Fainé, president de la Confederació Espanyola de Caixes d’Estalvis (CECA) i de la Fundació Bancària ”la Caixa”, ha estat designat avui president de l’Institut Mundial de Caixes d’Estalvis i Bancs Minoristes (WSBI, per les sigles en anglès) a la 25a Assemblea General de l’entitat, celebrada a Nova Delhi, a l'Índia.

La reunió ha renovat els òrgans de govern de la institució i ha designat el seu president entre els representants al consell, una decisió en la qual Fainé ha rebut un suport unànime, segons explica la Fundació La Caixa en un comunicat. Així mateix, s’ha renovat la confiança en Chris De Noose com a director executiu.

El WSBI, nascut l’any 1924, representa els interessos de 7.000 caixes d’estalvis i bancs minoristes repartits arreu del món. En xifres, els membres del WSBI posseeixen un total de 15 bilions d’euros de balanç, i atenen 1.300 milions de clients a prop de 80 països, on ofereixen serveis bancaris a famílies i pimes. Aquesta organització es dedica a qüestions de rellevància global que afecten la indústria bancària minorista. El període 2018-2021, sota el mandat de Fainé, se centrarà en tres prioritats: consolidar la interlocució amb els principals organismes internacionals (BIS, FMI, OCDE i IOSCO, entre d’altres), reforçar la col·laboració entre els diferents membres i fomentar la inclusió financera.

Isidre Fainé ha destacat en el seu discurs "la importància de ser fidels al principal propòsit del WSBI: la sostenibilitat econòmica i social". I ha afegit que "per aconseguir-ho, hem de contribuir a la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible afavorint el progrés i la millora de la qualitat de vida". Alhora, Fainé també ha aprofundit, en la seva intervenció, en les iniciatives que impulsarà, com ara la retenció i la incorporació de nous membres, l’increment de la visibilitat del WSBI a escala global i la promoció de l’intercanvi de bones pràctiques i know-how.

Així mateix, ha tingut unes paraules de reconeixement per al seu predecessor, nomenat president d’honor a la reunió d’avui, assegurant que "Haasis ha mostrat una veritable dedicació a la universalització dels serveis financers".

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat