La nova CaixaBank que sorgirà de la integració entre CaixaBank i Bankia tindrà una estructura formada per 14 direccions territorials, davant de les 12 actuals, 10 estaran comandades per executius de l'entitat catalana i quatre d'elles per directius procedents de Bankia.

Aquesta és la proposta del comitè de direcció de CaixaBank en el marc de la fusió amb Bankia, ha informat el banc en un comunicat, en el qual ha recordat que ara aquesta estructura haurà de ser aprovada pel futur comitè de direcció una vegada sigui efectiva la fusió. La fusió, que encara ha d'obtenir totes les autoritzacions reguladores i administratives necessàries, ha de materialitzar-se al llarg del primer trimestre de 2021.

A final de 2019, CaixaBank ja va reduir les seves direccions territorials de 14 a 12, però amb la fusió amb Bankia ha ampliat de nou el nombre fins a les 14, i el negoci en la Comunitat Madrid s'ha dividit en dos territorials, entre altres canvis.

Els directius de CaixaBank

Els directius procedents de Bankia són Juan Luis Vidal, que liderarà la direcció territorial Madrid Sud; Belén Martín, que liderarà la de Castella i Lleó; Jaime Campos, al capdavant de la de Castella-la Manxa, i Olga García Saz, que liderarà la territorial de Múrcia. Els altres deu directius ja estaven al capdavant de territorials de CaixaBank, encara que hi ha hagut alguns canvis en la delimitació territorial d'algunes d'aquestes àrees.

La territorial de la Comunitat Valenciana la dirigirà Francisco Costa; la de Barcelona, que inclou la ciutat de Barcelona i la seva àrea metropolitana, recau sobre María Alsina; mentre que la denominada Madrid Metropolitana la liderarà Rafael Herrador. Quant a la territorial d'Andalusia Oriental, serà liderada per Juan Ignacio Zafra, i penjaran d'ella el negoci a Màlaga, Còrdova, Jaén, Granada i Almeria, a més de Ceuta i Melilla.

La d'Andalusia Occidental i Extremadura serà dirigida per María Jesús Catalá, i inclou Extremadura i les províncies de Sevilla, Cadis i Huelva. El territorial nord dependrà de Juan Pedro Badiola, i inclou País Basc, Cantàbria, Astúries i Galícia, mentre que la territorial de Catalunya es manté en mans de Jaume Masana.

Quant a la de Canàries, serà dirigida per Juan Ramón Forts, i la territorial de l'Ebre, que inclou Navarra, Aragó i La Rioja, segueix amb Isabel Moreno al capdavant, mentre que la de Balears tindrà com a responsable a María Cruz Rivera.

Imatge principal: Foto de CaixaBank i Bankia. - EP