Indra va aconseguir en el primer semestre de l'any un benefici net de 215 milions d'euros, la qual cosa suposa un 88% més que en el mateix període de 2024 (114 milions), segons va informar aquest dimecres la companyia.
La cotitzada explica aquest creixement per la millora operativa i per l'impacte puntual en els resultats financers derivat de l'augment en la valoració de la participació en TESS. Sense tenir en compte aquest impacte, el benefici net hauria crescut un 24%, fins als 138 milions.
Els ingressos van créixer un 6% i es van situar en 2.450 milions d'euros, amb totes les divisions presentant alces (ATM un 25% més, Defensa un 16% de pujada i Minsait un 2%), excepte Mobilitat, que es va mantenir estable.
En el negoci de defensa, la facturació va accelerar impulsada pels forts creixements tant a Espanya com a Europa, principalment per la forta contribució del projecte Eurofighter (112 milions aquest semestre davant els 84 milions de la primera meitat de 2024). Per la seva part, la contribució a les vendes del projecte FCAS va descendir un 4%, fins a 132 milions. Excloent l'impacte d'aquest programa, les vendes de Defensa haurien crescut un +26% en el primer semestre.
Oportunitats aprofitades
Els ingressos per geografies van presentar creixements a Europa (+10%; 21% de les vendes totals), Espanya (+7%; 51% de les vendes) i Amèrica (+6%; 20% de les vendes totals), mentre que van descendir en AMEA (-6%; 8% de les vendes).
La contractació entre gener i juny va augmentar un 18% interanual i va arribar a 3.162 milions, principalment impulsada pel projecte Eurofighter, el contracte de radars a Alemanya, el projecte de radars Lanza a Oman, i per la contribució inorgànica de Deimos.
El deute net es va retallar fins als 4 milions a tancament de juny, davant els 86 milions de finals de l'any passat i els 93 milions de juny de 2024.
Indra, que va reafirmar els seus objectius financers per a 2025, va acabar el semestre amb 3.542 persones, la qual cosa suposa un augment del 6% respecte al mateix període de 2024.
El president d'Indra Group, Ángel Escribano, va assenyalar que "els resultats del primer semestre de 2025 són un reflex de com l'empresa està aprofitant les oportunitats de negoci, accelerant projectes i creixent en ambició. A més, són uns comptes que ens permeten avançar i impulsar l'ecosistema industrial espanyol al sector de la defensa, l'espai i les tecnologies avançades. La solidesa de la nostra estratègia permet a Indra Group posicionar-se en un moment complex i canviant que requereix adaptar-se i guanyar en capacitats i solucions pròpies que garanteixin autonomia estratègica en l'àmbit nacional i europeu".
Per la seva part, el conseller delegat, José Vicente de los Mozos, va dir que "assolit l'equador del nostre Pla Estratègic, ens reafirmem en el nostre compromís amb la superació de tots els objectius que ens marquem per a 2026. Accelerem el desplegament del nostre pla industrial amb l'objectiu de reduir terminis i garantir el lliurament, avançant cap a l'autonomia estratègica d'Espanya i Europa. En paral·lel, hem implantat un nou model organitzatiu, que ens permetrà accelerar la innovació, enfortir la nostra presència als mercats clau, transversalizar la nostra capacitat tecnològica, desenvolupar les nostres capacitats industrials i potenciar tot el nostre talent".