Les dades dels clients i repartidors de Glovo van quedar exposades. Concretament, aquest dimarts han aparegut a la venda a internet a conseqüència d'una bretxa de seguretat que l'empresa actualment està investigant.

Actors tercers no autoritzats van accedir als sistemes de Glovo a través de la interfície d'un antic panell d'administració. Des d'allà van aconseguir obtenir una base de dades amb les dades i credencials dels comptes de clients i repartidors.

Ara bé, tot i el hackeig, la companyia ha confirmat que no es va accedir a cap dada de targeta de crèdit dels seus clients, ja que aquesta informació no s'emmagatzema, i ha assegurat, a més, que està investigant l'ocorregut i que s'ha posat en contacte amb l'Agència Espanyola de Protecció de Dades.

Glovo va ser notificada d'aquesta bretxa dijous i un dia després va bloquejar l'accés al sistema afectat. Aquest dilluns 3 de maig va confirmar el 'hackejo' i la solució del problema de seguretat. "El 29 d'abril detectem l'accés no autoritzat d'un tercer a un dels nostres sistemes", ha reconegut Glovo en un comunicat, en el qual confirma que l'accés es va produir a través d'una antiga interfície del panell d'administració.

"Tan aviat com vam ser coneixedors, prenem mesures de forma immediata, bloquejant l'accés del tercer no autoritzat i implementant mesures addicionals per protegir la nostra plataforma", ha assegurat la companyia. No obstant això, i segons Forbes, les dades d'usuaris i repartidors seguien a la venda a Internet, amb el potencial de modificar la contrasenya dels comptes.

Imatge principal: Fotografia d'arxiu d'un repartidor de Glovo - Efe