Grupo Gallo va informar aquest dijous que es converteix "en pioner en la utilització de fertilitzants baixos en emissions per a la producció de blat dur", la matèria primera amb què elaboren les seves reconegudes pastes. Gràcies a l'ús de la línia Impact Zero, les primeres solucions de nutrició vegetal produïdes amb fonts d'origen renovable, Grupo Gallo aposta per una nova palanca en el seu pla estratègic de reducció d'empremta de carboni de la mà de Fertiberia.

Impact Zero ha estat creat per Fertiberia per impulsar la descarbonització de la indústria agroalimentària. Mitjançant l'adhesió a aquesta iniciativa, Grupo Gallo promourà entre els agricultors productors de blat dur l'ús de fertilitzants produïts a partir d'hidrogen verd en substitució del gas natural.

D'aquesta manera, s'aconsegueix reduir les emissions de CO2 tant en l'elaboració del fertilitzant com en la fase d'abonat, la qual cosa repercutirà en una reducció de l'empremta de carboni a tota la cadena de valor per a l'elaboració de les seves pastes. En aquest sentit, s'estima que en cada quilo de blat dur produït amb aquest fertilitzant es reduiran en més de la meitat les emissions davant un blat dur fertilitzat de manera convencional.

El Dia Mundial dels Cereals, Grupo Gallo ha estimat mostrar el seu compromís amb la descarbonització de la indústria alimentària, "defensant la seva aposta per la sostenibilitat econòmica i social del sector agrícola amb la producció d'aliments més responsables amb el medi ambient". La reducció d'emissions és un dels principals reptes mediambientals que la companyia preveu en el seu Pla ESG 2023-2030, l'estratègia del qual se sosté en quatre focus d'actuació: agricultura verda, canvi climàtic, productes saludables i desenvolupament del talent.

Les primeres sembres amb aquests fertilitzants ja han començat a Andalusia a través d'una prova pilot. El responsable de blat de Grupo Gallo, José Chacón, recalca la importància de la matèria primera per a l'elaboració de pasta i va assenyalar que "en Grupo Gallo ens il·lusiona ser pioners i estar a l'avantguarda de les innovacions. Per això apostem pels fertilitzants Impact Zero, que a més d'aportar una reducció a l'empremta de carboni del cultiu pel seu mètode de fabricació, també porten associats formulacions que ho fan més eficient, sostenible i asseguren la màxima qualitat dels nostres blats durs".

La posada en marxa d'aquest projecte juntament amb Fertiberia forma part de l'estratègia de Grupo Gallo per impulsar l'agricultura sostenible, que també inclou la investigació per aconseguir varietats més eficients i sostenibles de blat dur mitjançant la inversió en investigació sobre tècniques d'agricultura regenerativa. Entre altres iniciatives, la companyia col·labora amb la Universitat de Còrdova mitjançant el projecte 'LIFE Innocereal EU' i amb l'empresa Agrovegetal per al desenvolupament de varietats de blat dur més resistents als efectes adversos del canvi climàtic, com la sequera.

Fernando Fernández, CEO de Grupo Gallo, va destacar la importància d'aquesta iniciativa per al compliment dels objectius de reducció de l'empremta de carboni de la companyia. "Durant tots aquests anys hem treballat mà a mà amb els agricultors per obtenir una producció de blat dur molt més eficient. L'acord amb Fertiberia busca fer un pas més, busquem generar un impacte positiu, sostenible i més eficient del cultiu de blat dur, i com hem fet sempre en Gall, generar un impacte positiu en la nostra societat," va indicar.

Aquest projecte forma part de l'aposta de Grupo Gallo per la sostenibilitat, viabilitat i futur del camp andalús, en el qual la companyia manté un estret vincle amb els agricultors locals a través de la compra del 80% del blat dur a agricultors locals, embridant suport a més de 2.000 famílies locals.

Javier Goñi, CEO de Grup Fertiberia, va subratllar que "la descarbonització de la indústria alimentària requereix de companyies capaces de coordinar esforços de tots aquests actors en favor d'un objectiu comú, que és la reducció d'emissions sense perdre competitivitat ni eficiència, i aquest paper ho assumim empreses com a Grup Fertiberia i Pastes Gall, que unim esforços a tota la cadena per reduir les emissions a tot el sector gràcies a la nostra línia Impact Zero".