El president de la CEOE, Antonio Garamendi, ha matisat aquest dijous que l'entitat no tindrà "una opinió taxativa" sobre els indults als dirigents presos polítics, perquè hi ha diversitat d'opinions entre els empresaris, si bé ha recordat que la Constitució "permet" aquesta mesura. En declaracions als periodistes després de participar en la reunió del Cercle d'Economia, Garamendi ha volgut puntualitzar unes declaracions prèvies on sí que s'havia mostrat a favor dels indults.

Concretament, Garamendi ha defensat aquest dijous al matí que el Govern concedeixi els indults als presos si això contribueix que la situació política es "normalitzi", ja que es tracta d'una eina emparada per l'Estat de dret. Hores més tard, Garamendi ha volgut subratllar, d'entrada, que "la Constitució permet que hi pugui haver indults", però que "això no significa que nosaltres tinguem opinió, perquè hi ha empresaris que creuen que ha de ser d'una manera i d'altres ho veuen d'una altra."

A la pregunta de si els indults podrien contribuir a la normalització, Garamendi ha remarcat que no li corresponia contestar a aquesta pregunta, perquè "soc el president de la CEOE i no soc polític". En aquesta línia, ha defensat "la legalitat" i la Constitució, i ha opinat que hi ha un "espai enorme" per parlar dins d'aquest marc legal. "Nosaltres ens movem sempre dins de la Constitució i de l'Estat de dret", ha insistit, i ha comentat que la normalització política també significa "complir la Constitució espanyola, treballar dins de l'Estat de dret i respectant la llei".

Per acabar, el president de la CEOE ha assegurat que "per descomptat que es parli del que calgui parlar, perquè som en un país democràtic on qualsevol pugui opinar el que vulgui", ha afegit remarcant que els empresaris aposten per l'"estabilitat política" i el "respecte a la Constitució".

Abascal acusa Garamendi de trair els empresaris

Malgrat el seu matís, el líder de Vox, Santiago Abascal, ha acusat Garamendi, de "trair" als seus representats amb els diners de tots els espanyols. En el seu compte de Twitter, Abascal ha afirmat: "És evident que el president de la patronal no representa els empresaris espanyols. Com és evident que els sindicats de la sinistra no representen els treballadors espanyols. Ambdós traeixen als seus 'representats amb els diners de tots els espanyols'.

En aquesta mateixa línia, però amb un to molt diferent, l'alcalde de Madrid i portaveu nacional del PP, José Luis Martínez-Almeida, ha expressat el seu respecte per Garamendi, però ha assegurat que discrepa amb ell, afirmant que "els indults no serviran absolutament per a res".

En declaracions als periodistes, Almeida ha apuntat que els empresaris són els que més han patit a Catalunya les conseqüències de "els somnis i les quimeres" de l'independentisme i que ningú no dubta que Garamendi té "la millor de les intencions", que se "solucionin les coses", però ha recalcat que la solució no passa per la mesura de gràcia.