Les dades de l'atur presentades la setmana passada marquen una "tendència positiva de l'ocupació", segons Foment del Treball, i el total d’expedients de regulació d’ocupació (ERO) ha disminuït en un 32,30% i ha afectat totes les modalitats: -29,44% expedients de suspensió, -46,76% els de reducció i -23,13% els d’extinció. En general, segons l'informe de la patronal, el nombre de treballadors afectats s’ha reduït en 49,49%. De tota manera, l’últim trimestre de 2017 "ha estat especialment convuls a nivell de conflictivitat laboral, com a conseqüència de les diferents vagues convocades entre el mes d’octubre i novembre", si bé únicament es disposen de dades oficials fins al mes de setembre del 2017. En aquest sentit, la patronal ha presentat una demanda jurídica per defensar els interessos empresarials per considerar que aquestes vagues tenen un caràcter polític.

Els motius de la demanda són, segons el comunicat, "perquè es va crear un antecedent per evitar que un sindicat minoritari pugui convocar i desconvocar vagues generals per motivacions polítiques, i d’altra banda, perquè es rescabalin els danys i perjudicis causats a les empreses".

La demanda es basa en tres arguments, que són: la motivació política de les vagues convocades, els defectes formals per no haver estat notificats amb els 10 dies que estableix la llei, i la falta de legitimitat del sindicat per convocar una vaga general, atès que no té la suficient representativitat i implantació.