El Fons Monetari Internacional (FMI) ha rebaixat en dues dècimes el seu pronòstic de creixement per a l'economia espanyola el 2020, quan espera que el PIB espanyol creixerà un 1,6%, igual ritme d'expansió que la institució projecta per a 2021, una dècima per sota de la seva estimació del mes d'octubre passat, segons reflecteix l'actualització de l'informe Perspectives per a l'Economia Mundial.

En el cas de l'economia espanyola, l'FMI atribueix aquesta rebaixa de les seves projeccions de creixement a una desacceleració "més marcada del previst" de la demanda interna i de les exportacions el 2019.

La rebaixa més gran

D'aquesta manera, Espanya pateix la rebaixa més gran entre les economies avançades per part de l'FMI en la projecció de creixement per a aquest any, encara que l'expansió prevista es manté per sobre de la mitjana prevista per a la zona euro en 2020 i 2021, quan s'espera que l'eurozona creixi un 1,3% i un 1,4%, respectivament.

Així mateix, l'FMI ha revisat a la baixa en dues dècimes la seva estimació del creixement del PIB d'Espanya el 2019, fins al 2%, encara així la millor dada d'expansió entre les principals economies de la zona euro, que va créixer l'any passat un 1,2% de mitjana

La institució dirigida per Kristalina Georgieva havia advertit l'octubre passat que les seves previsions recollides en l'edició de tardor de l'informe Perspectives per a l'Economia Mundial no tenien en compte la revisió a la baixa per a 2018, 2017 i 2016 que havia realitzat l'Institut Nacional d'Estadística (INE) el setembre 2019, avançant que, d'haver-se inclòs en els pronòstics, la projecció de creixement del PIB d'Espanya per a 2019 hauria estat dues dècimes inferior, fins al 2%.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat