Seguim amb les empreses que trien Catalunya per portar-hi les seus europees. Aquesta vegada es tracta d'Scoot, una empresa californiana de lloguer de vehicles elèctrics, que ha obert una seu a Barcelona amb la qual crearà 60 llocs de treball a la ciutat al llarg d'aquest 2018, segons han informat la Generalitat i la companyia aquest dilluns.

Una altra empresa al 22@

La seu de l'empresa, situada al districte del Poblenou, és la primera que Scoot posa fora dels Estats Units, i pretén convertir-se en l'oficina central en l'expansió d'Scoot dins d'Europa.

Des d'aquest dilluns, la companyia inicia el seu sistema de lloguer de vehicles elèctrics multimodals, amb una flota de 500 motocicletes i centenars de bicis elèctriques, que es podran reservar amb una aplicació mòbil. Més endavant la companyia pretén llogar cotxes elèctrics, un servei que fins ara només ofereix a San Francisco, la ciutat on va néixer l'empresa.

El director general d'Scoot a Espanya, Enrico Sargiacomo, ha explicat que l'elecció de Barcelona es deu al seu "alt interès en l'ecologia i la sostenibilitat del model de mobilitat urbana". "Tenim tota la intenció de col·laborar amb el govern local per millorar la qualitat de vida a les ciutats, reduint el soroll i la contaminació i animar la població a abraçar la multimodalitat en la seva manera de viatjar", ha afegit la vicepresidenta per al desenvolupament del mercat de la marca a Europa, Mar Pallas.

El projecte d'inversió d'Scoot a Catalunya ha comptat amb el suport de la Generalitat a través d'Acció, l'agència pública per a la competitivitat de l'empresa.