"La mobilitat compartida és el futur", així de contundent s'expressa el jove emprenedor Pep Gómez que, amb 28 anys, acaba de publicar 'Redondea', editat per Profit Editorial, en el que reflexiona sobre l'actual model de mobilitat urbana i la necessària transformació que requereix per evitar el gran impacte mediambiental i els consegüents efectes sobre la salut dels habitants de les grans ciutats.

Format a Silicon Valley i després d'haver fundat diverses empreses emergents espanyoles, Pep Gómez aporta la seva visió en un debat ampli repassant conceptes que van des de la sostenibilitat a la mobilitat, passant per les transformacions culturals, arquitectòniques i tecnològiques a què s'haurà de fer front.

Gómez sentencia que "no podem entendre un món sostenible sense canviar la mobilitat. No té sentit gastar diners i temps en el manteniment i estacionament de vehicles que en realitat només utilitzem al voltant d'un 5% del temps".

Per a Pep Gómez, el model actual és totalment ineficaç i apel·la que, en termes de mobilitat, s'ha de passar d'una propietat privada a una altra que sigui compartida utilitzant múltiples vehicles (cotxe, moto, patinet...) interconnectats entre ells i sumats a l'ús del transport públic existent.

mika baumeister LJJByQpbL1U unsplash

"Aquesta xarxa, aquesta manera d'entendre el món de manera col·lectiva, és la que pot d'una banda fer més habitables les ciutats i per l'altre més eficients la multitud de desplaçaments que cada dia es realitzen i que no pararan de créixer", puntualitza l'autor.

Aquest canvi de model també passa per la transformació en elèctrics tots els mitjans de transport basats en el consum de combustible fòssils. En aquest sentit, Pep Gómez el té clar i afegeix que "si no es descobreix cap altra font d'energia menys contaminant i més eficient, el futur serà elèctric".

Pep Gómez és un dels grans noms de l'emprenedoria a Espanya, centrat principalment en el sector tecnològic. La seva carrera va començar als 14 anys i, amb 28 anys, ha fundat dues empreses d'èxit. Amb tot just 18 anys va fundar Fever, una plataforma líder a escala mundial de descobriment de lleure.

És assessor de firmes com Asics o Prisa, alhora que va ser nomenat president de NUMA Growth, un programa d'inversió en empreses emergents i empreses tecnològiques del Barcelona Mobile World Capital, i també cofundador de l'incubador de negocis 'The Collider', un venture builder que impulsa projectes de transferència de tecnologia de les universitats espanyoles.

El 2018, va llançar un nou projecte en el camp de la mobilitat i fundava Reby amb la inversió d'un dels primers potenciadors de Tesla i amb la mirada posada en transformar la mobilitat urbana cap a un model sostenible.