Terrassa ha estat la primera gran ciutat catalana a aprovar la municipalització del servei de subministrament d'aigua, del qual s'encarrega des de fa 75 anys l'empresa privada Mina, Aigües de Terrassa. Això no obstant, una enquesta elaborada pel propi ajuntament, el Baròmetre de la ciutat-Enquesta de serveis Públics 2018, revela, paradoxalment, que l'actual servei té una alta valoració dels terrassencs.

Així, el subministrament d'aigua de la concapital del Vallès Occidental és el cinquè millor valorat després del transport públic dins la ciutat, els casals i centres cívics, l'oferta comercial i l'entorn natural de la ciutat. En concret, aconsegueix 7,01 punts en una escala de 0 a 10. 

Segons el mateix sondeig municipal, un 45,6% dels enquestats atorguen una valoració d'entre 7 i 8 punts al subministrament d'aigua; i un 21,6% d'entre 9 i 10 punts. Només un 10,9% suspenen el servei, amb una puntuació menor a 5.

El procés de municipalització el va engegar el ple de l'Ajuntament el setembre passat, si bé, va acordar prorrogar una any més l'actual concessió per part de Mina, Aigües de Terrassa. L'empresa està participada en un 35% pel grup Agbar i un 10% pel BBVA. La municipalització implicarà la creació d'una empresa pública per dur a terme l'abastiment.

 

 

 

 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat