El preu mitjà diari de l'electricitat al mercat a l'engròs tornarà a pujar demà un 6,5%, fins als 135,65 euros per megawatt hora (MWh), en contrast amb el descens de gairebé el 4% que ha experimentat aquest dimarts i que ha portat al preu mitjà a situar-se en 127,36 euros.

D'aquesta manera, el de demà es convertirà, ara per ara, en el dimecres més car de la història, ja que superarà el rècord de dimecres passat (132,47 euros MWh), i en el tercer preu més elevat des que hi ha registres. El preu de demà multiplicarà per més de tres el cost del mateix dia de l'any passat, quan es va registrar un preu diari de 41,54 euros per MWh.

Atenent les franges horàries, la més barata de demà tindrà lloc entre les quatre i les cinc de la tarda, quan baixarà a 109,08 euros. Al contrari, la més cara es donarà entre les nou a deu de la nit quan el preu es dispararà a 152,36 euros.

Els primers dies de setembre ja tenen el rècord de comptar amb els preus més alts mai vistos al mercat a l'engròs. El de demà serà el tercer preu més alt de la història, només superat pel dels passats 2 i 3 de setembre (140,23 euros MWh i 137,7 euros MWh, respectivament).

El rebut de llum costarà 105 euros al setembre

El rebut de la llum semiregulat (PVPC) al setembre escalarà a 104,8 euros de mantenir-se durant tot el mes les tarifes elèctriques dels primers set dies, gairebé dotze euros per sobre de la factura més alta de la història, els 93,1 euros de l'agost passat, segons la Facua. En un comunicat, aquesta organització de consumidors considera "escandalós que el Govern continuï sense reaccionar al brutal increment de les tarifes amb mesures de pes que retallin els inflats beneficis del sector elèctric".

Facua ha plantejat un decàleg de reivindicacions al Govern, entre les que reclama la urgent aprovació d'un nou model de bo social que representi, almenys, un 50% de descompte a la factura i del que es puguin beneficiar les famílies que cobrin no pas més de dos salaris mínims, que augmentarien fins a tres en funció del número i característiques dels seus membres.

L'associació adverteix que el 2018, quan el PSOE governava en solitari, el Ministeri per a la Transició Ecològica va anunciar que estudiava posar en marxa la "mesura que ara rebutja la ministra Teresa Ribera de treure tant a la nuclear com la hidràulica de la subhasta marginalista per sotmetre-les a preus màxims o fixos establerts pel Govern" i, que segons la Facua, té implantada França amb part de la seva producció nuclear. Prenent com a referència les tarifes dels primers set dies del mes, el rebut de l'usuari mitjà s'encariria en 38,03 euros respecte a setembre del 2020.