El coronavirus també té afectacions en el dia a dia de les empreses catalanes. La paralització de l'activitat a fàbriques xineses i el tancament de fronteres comença a passar factura. Un exemple és el fabricant de components per a l'automoció Magneti Marelli, que ha anunciat que presentarà un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) per a la seva plantilla de 400 persones per manca de peces, ja que la planta xinesa que els subministra peces per fabricar el seu producte està aturada pel coronavirus.

La direcció de Magneti Marelli de Barberà de Vallès va comunicar ahir al comitè d'empresa que la setmana que ve presentarà un ERO temporal per a tota la plantilla, segons ha informat CCOO.

Fàbrica tancada a la Xina

La planta de Barberà de Vallès fabrica un producte electrònic amb peces que s'envien des de la Xina i que provenen d'una planta que la multinacional té a la zona propera a el focus del coronavirus, que, a hores d'ara, està tancada. Aquesta situació ha provocat problemes en el subministrament de peces i que, ara mateix, Magneti Marelli no pugui fabricar aquest producte.

CCOO considera "preocupant" aquesta situació, però rebutja l'expedient i insta l'empresa a esgotar les mesures de flexibilitat interna previstes en el conveni abans de plantejar un ERO. El sindicat ha exigit a la direcció de l'empresa que busqui alternatives temporals per intentar resoldre aquesta situació sense perjudicar les més de 400 persones que té en plantilla la planta vallesana.

L'empresa ho nega

La direcció de l'empresa Magneti Marelli nega però que l'ERO temporal que vol aplicar sobre els seus 400 treballadors, estigui relacionat amb afectacions en la producció causades pel coronavirus. En un comunicat, la companyia atribueix la decisió a la "baixada de vendes generalitzada" que pateix el sector de l'automoció i assegura que "l'ERO es troba en procés de negociació".

Amb tot, reconeix que a causa del virus xinès la planta ha patit problemes de subministrament d'algunes peces, fet que ha causat "afectacions" en la producció. "Estem treballant perquè la trentena de treballadors que s'han vist afectats recuperin la normalitat en un període curt de temps", indica l'empresa.