El Port de Barcelona ha rebut aquest divendres el primer creuer propulsat per Gas Natural Liquat (GNL), l'AIDAnova, del Grup Costa. Segons ha informat l'empresa, el GNL és el combustible "fòssil més net del món, que reduirà les emissions en ports i mar gràcies als seus motors de doble combustible".

El Grup Costa ha destacat que és "clau" l'aposta del Port de Barcelona pel desenvolupament d'infraestructures que possibiliten l'atracament de vaixells propulsats per GNL, la qual cosa li ha permès convertir-se en el port més gran a permetre que els vaixells puguin resubministrar-se amb aquest combustible.

Fins al novembre del 2019, l'AIDAnova realitzarà itineraris de set dies pel Mediterrani amb escala en alguns dels destins més demandats pels clients alemanys, als quals donarà servei principalment, com Civitavecchia (Roma), La Spezia (Florencia), Marsella i Barcelona.

El pròxim 30 d'octubre arribarà a Barcelona un altre vaixell insígnia de Costa Cruceros, el Costa Smeralda, vaixell que utilitza la mateixa tecnologia i navegarà pel mediterrani occidental fins a l'abril del 2021