Costa Cruceros ha reprès la seva activitat al port de Barcelona amb el buc Costa Smeralda, que fa un viatge de set dies pel Mar Mediterrani, segons ha informat l'empresa en un comunicat. D'aquesta manera, la companyia italiana ha tornat a operar creuers internacionals des de l'enclavament barceloní per primer cop des de la irrupció de la Covid.

Aquest vaixell és el primer de Costa Cruceros propulsat amb gas natural liquat. El buc ha entrat al port barceloní a primera hora i hi tornarà tots els dilluns per després arribar a Palma de Mallorca els dimarts, i continuar l'itinerari cap a destinacions com Sicília, Roma, Savona i Marsella.

El president de Costa Cruceros, Mario Zanetti, ha explicat que "Espanya segueix sent un mercat d'origen clau per a Costa, i el segon major mercat europeu d'entrada d'hostes de creuers". Zanetti ha dit que espera que el retorn "contribueixi a donar suport al rellançament de l'ecosistema turístic i portuari i de l'economia local després d'un període molt difícil".

La companyia ha assegurat que els procediments de seguretat i salut s'han reforçat mitjançant l'adopció del Protocol de Seguretat de Costa, desenvolupat per la companyia juntament amb experts científics i les autoritats pertinents, per tal d'oferir als nostres clients unes vacances segures i serenes.

Entre les mesures aplicades, hi ha el distanciament social a bord, proves d'hisop per a tots els hostes abans de l'embarcament i a mitjan creuer, proves rutinàries per a la tripulació abans de l'embarcament i durant la seva estada a bord; controls diaris de temperatura; excursions protegides; noves formes d'utilitzar els serveis a bord; serveis sanitaris i mèdics millorats i l'ús de màscares protectores quan sigui necessari.

A banda d'aquest buc, Costa Cruceros comptarà amb dos creuers més que s'aturaran a Barcelona, el Costa Firenze, a partir del 4 de juliol i el Costa Diadema, a partir del 26 de setembre.

Barcelona, cap a la normalitat creuerista

Costa Cruzeros no ha estat la primera empresa de creuers que ha tornat a Barcelona. Concretament, Port de Barcelona va recuperar l'activitat de creuers internacionals el passat 26 de juny amb l'arribada del primer vaixell després de catorze mesos d'aturada.

Un buc d'MSC ha arribat a port a les sis del matí amb 1.500 turistes que havien embarcat prèviament a ports italians. A Barcelona, a més, van embarcar 500 viatgers més. A part de Costa i MSC, encara no hi ha una previsió concreta de com continuarà aquesta represa de l'activitat i el Port de Barcelona preveu noves escales a partir del mes de juliol, amb les companyies Tui i Aida. A l'agost arribaran també les companyies nord-americanes com Royal Caribbean.

La represa de l'activitat serà gradual i en cap cas s'arribarà a les xifres del 2019, quan Barcelona va rebre 850 creuers i 3,2 milions de passatgers, segons va destacar la subdirectora general de Comercial i Màrqueting del Port de Barcelona, Carla Salvadó. L'impacte dels creuers en un any normal és, a Barcelona, de 9.000 llocs de treball i 1.000 milions d'euros d'impacte econòmic.