Wall Street ha tornat a paralitzar les seves operacions durant 15 minuts aquest dimecres a mitja sessió en caure el selectiu S&P 500 un 7%, la quarta vegada en deu dies, enmig d'una altra jornada volàtil marcada per les vendes de pànic relacionades amb l'impacte econòmic del coronavirus, que estan afectant també els valors segurs com el deute públic i l'or a mesura que els inversors busquen liquiditat.

A prop de les 13.00 hora local (18.00 GMT) a la Borsa de Nova York, el selectiu S&P 500, que en les operacions de futurs ja va activar un mecanisme de paralització en tocar el límit a la baixa del 5 % abans del toc de la campana, va tocar aquesta vegada el "terra" del 7 % durant les negociacions que activa una "curtcircuit" de 15 minuts.

En reprendre's la sessió, els tres indicadors s'endinsaven en territori negatiu: el selectiu S&P 500 perdia un 7,58 % o 192 punts, fins a 2.337 punts; el Dow Jones d'Industrials descendia un fort 8,52 % o 1.810 punts, fins a 19.428 punts; i l'índex Nasdaq retallava un 6,86 % o 503 punts, fins a 6.831 punts.

Per sectors, els més colpejats eren l'energètic (-12,6 %), l'industrial (-11,5 %) i el financer (-10 %).

Els analistes del parquet assenyalen la dràstica pujada del rendiment dels bons del Tresor a 10 anys, després que la Casa Blanca desgranés aquest dimarts un paquet d'estímul fiscal de prop d'un bilió de dòlars, entre ajornaments del pagament d'impostos, assistència a sectors especialment afectats com les aerolínies o hotels i lliurament d'efectiu als ciutadans.

L'economista premi Nobel Paul Krugman va assenyalar que l'alça en els tipus, que a aquesta hora al paper del Tresor a 10 anys arribava a l'1,139 %, és un reflex del "pànic financer" dels inversors per obtenir liquiditat: "Ara està més clar que l'alça en els rendiments dels bons no reflecteix optimisme per l'estímul, reflecteix un complet pànic financer, amb els inversors venent el que poden per acumular efectiu".

La incertesa impera al mercat, com han expressat avui analistes de Wells Fargo en una nota d'anàlisi: "Amb els tipus a curt termini de nou en el 0 %, la qüestió que sorgeix naturalment és si a la Fed se li ha acabat la munició".

Entre els valors del Dow Jones, destacaven Boeing (-23,7 %), United Technologies (21,8 %) i American Express (16,6 %).

En altres mercats, a aquesta hora el petroli de Texas queia a mínims no vistos en gairebé 18 anys, fins a 21,74 dòlars el barril, l'or cedia a 1.487 dòlars l'unça i el dòlar guanyava terreny davant l'euro, que es canviava a 1,0818 dòlars.