Seat ha començat a produir a la seva fàbrica de Martorell respiradors assistits per a pacients infectats per coronavirus. La companyia automobilística ha adaptat els motors dels eixugaparabrises dels seus vehicles, un dels elements més demandats en l'actualitat, per als hospitals per lluitar contra la pandèmia.

Tal com ha informat la firma en un comunicat, Seat ha transformat la seva línia de producció per acoblar els respiradors on abans es muntaven parts del Seat León.

"Modificar una línia de muntatge que fabrica un subxassís i poder transformar-la i produir respiradors ha estat un treball ardu en què han estat implicades moltes àrees de l'empresa i ho hem fet en el temps rècord d'una setmana", ha indicat Sergio Arreciado, de l'àrea d'Enginyeria de Processos de Seat.

Cada respirador compta amb més de 80 components electrònics i mecànics, com engranatges impresos a Seat, eixos de caixes de canvis i el motor adaptat d'un eixugaparabrises. A més, tots ells passen un exhaustiu control de qualitat amb esterilització de llum violeta.

Uns 150 treballadors de diferents àrees de la companyia treballen des de fa una setmana en la producció del model final d'aquests respiradors després de fer 13 prototips diferents.

Seguim totes les notícies i el minut a minut sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.

Subscriu-te a ElNacional.cat