L'Ibex 35 ha pujat un 1,78%, fins a situar-se en els 6.731,8 punts, en la primera sessió d'una setmana en què els inversors estaran pendents de la Reserva Federal (Fed) i del Banc Central Europeu (BCE), que es reuniran per abordar noves mesures d'estímuls per afrontar l'impacte econòmic del coronavirus. D'aquesta manera, l'Ibex recupera la barrera dels 6.700 punts impulsat per l'avenç dels mercats internacionals i dels grans valors, segons dades del parquet.

Les reunions dels bancs centrals dels Estats Units i Europa tindran lloc després que el Banc del Japó hagi decidit incrementar la potència de foc de les seves mesures d'alleujament quantitatiu i qualitatiu davant de l'impacte "cada vegada més sever" de la pandèmia en l'economia, per la qual cosa retirarà el límit màxim de les seves compres de deute sobirà, a més d'augmentar substancialment les compres de deute corporatiu.

Aquesta setmana estarà marcada també pels resultats dels bancs espanyols, entre ells Santander, Bankia, BBVA, Caixabank i Sabadell, en un escenari marcat pel coronavirus i pels plans de reactivació de l'economia en alguns països europeus com Itàlia. Aquest dilluns Deutsche Bank ha avançat que espera anunciar un benefici de 66 milions d'euros fins al març, per sobre de les expectatives.

La resta de borses europees també ha registrat avenços, de l'1,34% a Londres, del 2,30% a París, del 2,88% a Fráncfort i del 2,86% a Milà.

El barril de petroli West Texas Intermediate (WTI), de referència per als Estats Units, cotitzava en 12,26 dòlars, mentre que el cru Brent, de referència per a Europa, marcava un preu de 19,19 dòlars.

La prima de risc oferta als inversors en bons espanyols amb venciment a una dècada en comparació amb els seus homòlegs alemanys se situava en els 135 punts bàsics, la qual cosa suposa un descens de més del 5% en comparació amb les dades registrades al tancament de divendres, amb l'interès exigit al bo a deu anys en el 0,884%, mentre que la cotització de l'euro davant el dòlar es col·locava en 1,0832 'bitllets verds'.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat