El vicepresident de el Banc Central Europeu (BCE), Luis de Guindos, preveu una "recessió profundíssima" a l'economia europea com a conseqüència de l'epidèmia de coronavirus, la incidència de la qual dependrà de la durada de les mesures de confinament. En una entrevista a la cadena Cope, De Guindos ha defensat que en una situació de tancament en el qual les empreses deixen de facturar, l'objectiu és "intentar mantenir el teixit productiu viu" perquè l'economia pugui rebotar després.

Tot i que ha eludit valorar la decisió de el Govern espanyol d'establir un permís retribuït recuperable per a tota l'activitat no essencial, que afectarà fonamentalment a la construcció i la indústria, el vicepresident de el BCE ha apuntat que "quan no hi ha ingressos cal intentar minimitzar els costos i si un bloqueja els costos d'una empresa, llavors l'única sortida és la destrucció de teixit empresarial ".

"L'important és que empreses que eren perfectament rendibles, un cop passi aquesta crisi tornin a ser-ho i sobrevisquin", ha subratllat, "i això val per a Espanya i per a tots els països europeus".

De Guindos s'ha mostrat a favor de l'emissió de deute europeu mutualitzada, els coneguts com "coronabons", per combatre una crisi que, segons ell, podrà suportar-se si el confinament dura dos mesos, però serà "més greu" si s'estén a tres, ja que cada mes de tancament resta dos punts de PIB, segons càlculs de l'OCDE.