La Fundació "la Caixa" ha aportat un milió d'euros a la campanya solidària "Cap Llar sense Aliments" i ha aconseguit així doblar la quantitat recaptada actualment per als 54 bancs d'aliments associats a la Federació espanyola de Bancs d'Aliments (FESBAL) pel coronavirus.

"La Caixa" ha mostrat en un comunicat la seva satisfacció per haver recaptat un milió d'euros en només un mes i ha assenyalat que el nombre de trucades i peticions individuals d'ajuda alimentària a les entitats benèfiques i als bancs d'aliments s'han multiplicat per quatre.

L'entitat bancària ha informat que l'objectiu de la campanya, dels bancs d'aliments i impulsada també per CaixaBank, és respondre de manera excepcional a l'emergència social derivada de la crisi sanitària així com cobrir la demanda habitualment atesa pels bancs d'aliments.

"Ara mateix, la nostra major responsabilitat és intentar que ningú quedi enrere, i en aquest punt de l'emergència social i sanitària, tots hem de vetllar perquè les famílies més vulnerables tinguin cobertes les seves necessitats bàsiques", ha explicat el president de la Fundació bancària "la Caixa", Isidre Fainé.

Fins al moment, més de 16.000 donants s'han unit a la causa solidària i milers de persones s'han sumat a les xarxes socials al moviment #NingúnHogarSinAlimentos, entre els quals figuren l'actor Antonio Banderas i el xef Ferran Adrià, que han posat en valor el compromís dels bancs d'aliments.

Al 2019, s'estima que aquestes entitats van atendre 1,1 milió de peticions, repartint 144,5 milions de quilos de menjar en col·laboració amb més de 7.300 institucions benèfiques.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat