El món ha mobilitzat ja vuit bilions de dòlars –uns 7,4 bilions d'euros- en mesures fiscals i estímuls monetaris per pal·liar la crisi provocada pel coronavirus, segons estima el Fons Monetari Internacional (FMI).

En un discurs, la seva directora gerent, Kristalina Georgieva, ha dit que l'organisme preveu ara la pitjor contracció econòmica des de la Gran Depressió, després que l'FMI ja hagués admès anteriorment que l'impacte de la crisi pel covid-19 seria pitjor que el de la crisi del 2008. Segons l'FMI, més de 170 països experimentaran un creixement negatiu de l'ingrés per càpita aquest any.

"Encara ens enfrontem a una incertesa extraordinària sobre la profunditat i la durada de la crisi. Amb tot, està clar que el creixement global serà clarament negatiu el 2020", ha subratllat Georgieva.

Alhora, Georgieva ha assegurat que la "recuperació parcial" de l'economia global no es produirà fins l'any 2021 donada la magnitud de la pandèmia , alhora que informa que més de 90 països han demanat ja assistència financera a l'organisme.

"Si la pandèmia es comença a anar a la segona meitat de l'any -i així ens permet un gradual aixecament de les mesures de contenció i la reobertura gradual de l'economia- nostra assumpció de base és d'una recuperació parcial en 2021", ha dit Georgieva en un discurs una setmana abans de l'assemblea de primavera del l'organisme, que se celebrarà de forma virtual pel coronavirus.