Aquest dimecres comença la campanya de la declaració de la renda i patrimoni del 2020. Com sempre, s'allargarà fins a l'últim dia del mes de juny, el 30, i, com cada any, incorpora algunes dates clau que cal tenir apuntades. Aquest any, a diferència de l'any passat, sí que es podrà demanar cita presencial per tal de declarar la renda del 2020.

Alhora, l'Agència Tributària mantindrà la possibilitat de fer la declaració per telèfon a través del pla "Li truquem", que Hisenda posarà en marxa a partir del mes de maig. Aquest pla permetrà, a qui demani cita, que l'Agència Tributària li truqui per tal de presentar la seva declaració per telèfon.

7 d'abril: comença la campanya de la renda 2020

Aquest dimarts arrenca la campanya per modificar i presentar la declaració de la renda 2020 per via electrònica. Com en anys anteriors, es pot presentar a través de la web de l'Agència Tributària o a través de l'aplicació mòbil. A més, aquest mateix dia també donarà el tret de sortida a la campanya de presentació de les declaracions del patrimoni 2020 per via electrònica.

Per tal de fer la declaració per via electrònica, es necessitarà el DNI electrònic, el certificat electrònic, la Cl@ve PIN o el número del DNI o del NIE.

A més, el 7 d'abril també s'iniciarà el servei telefònic d'informació tributària (901 33 55 33 / 91 554 87 70), que estarà disponible de dilluns a divendres des de les nou del matí fins a les set de la tarda. Segons informa l'Agència Tributària, aquest servei també estarà disponible durant tot l'any.

4 de maig: es pot demanar cita per fer la declaració per telèfon

A partir del 4 de maig, l'Agència Tributària obrirà el canal per començar a demanar cita per fer la declaració de la renda per telèfon a través del pla "Li truquem".

Aquestes cites es podran demanar a través, un altre cop, de la web de l'Agència Tributària, de la seva aplicació mòbil i també per telèfon. Si es decideix demanar la cita per telèfon, hi ha dues possibilitats, trucar al telèfon automàtic (901 12 12 24 / 91 535 73 26) que també estarà disponible per anul·lar cites o trucar al servei d'atenció personal (901 22 33 44 / 91 553 00 71) que estarà obert de dilluns a divendres de nou del matí a set de la tarda.

6 de maig: Inici de l'atenció telefònica

A partir del dijous sis de maig, l'Agència Tributària posarà en marxa el pla "Li truquem" perquè, qui ho desitgi, pugui fer la declaració de la renda per via telefònica. 

Aquest servei estarà en marxa fins al 30 de juny i només es podrà usar si prèviament s'ha demanat cita. Un cop demanada la cita, l'Agència Tributària es posarà en contacte amb el ciutadà i es realitzarà el tràmit.

27 de maig: es pot demanar cita per fer la declaració presencialment

A finals de maig, quasi dos mesos després de l'inici de la campanya de renda, es podrà començar a demanar cita per tal de fer la declaració de la renda de manera presencial en alguna de les oficines de l'Agència Tributària. 

Tal com passa amb la cita telefònica, la presencial es podrà demanar a través de tres canals diferents: la web de l'Agència Tributària, l'aplicació mòbil o trucant per telèfon d'atenció personal (901 22 33 44 / 91 553 00 71) de dilluns a divendres de nou del matí a set de la tarda.

​2 de juny: inici de l'atenció presencial

A partir del dimecres dos de juny, ja es podrà fer la declaració de la renda de forma presencial a les oficines de l'Agència Tributària, o a qualsevol de les entitats col·laboradores. Aquest servei s'allargarà al 30 de juny.

Cal apuntar que aquest servei només estarà disponible sempre que es demani cita a l'Agència Tributària. Es podrà demanar cita fins al dia 29 de juny.

25 de juny: data límit per presentar la declaració amb domiciliació bancària

El 25 de juny, cinc dies abans del termini per declarar la renda del 2020, serà l'última jornada hàbil per presentar les declaracions de la renda i del patrimoni amb resultat per ingressar a través de domiciliació bancària.

29 de juny: últim dia per demanar cita

El 29 de juny, un dia abans que acabi la campanya de la renda, serà l'últim en què es podrà demanar citar a l'Agència Tributària, tant presencial com telefònica.

En cas de no haver demanat cita, la declaració, tant la de la renda com la de patrimoni, només es podrà fer forma electrònica a través de la web o de l'aplicació de l'Agència Tributària.

30 de juny: data límit per presentar la declaració de la renda 2020

Com cada any, l'últim dia de juliol marcarà la data límit per presentar la declaració de la renda i del patrimoni 2020. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat