El Corte Inglés ha decidit reestructurar la seva cúpula executiva, amb la creació d'una comissió executiva delegada, segons ha anunciat el grup, després que el seu conseller delegat, Víctor del Pozo Gil, hagi deixat la companyia a petició pròpia i per raons personals dos mesos després de renovar el càrrec i cinc anys al capdavant del grup empresarial. El consell d'administració d'El Corte Inglés, reunit aquest dilluns a Madrid, ha aprovat per unanimitat la creació d'una comissió executiva delegada que estarà integrada per cinc membres: la presidenta, dos consellers i dos directors generals.

Així, aquesta nova comissió, que serà el màxim òrgan executiu de l'empresa, estarà presidida per Marta Álvarez Guil, presidenta del consell d'administració d'El Corte Inglés. L'esmentada comissió estarà integrada, a més, pel conseller secretari general i secretari del consell d'administració, José Ramón de Hoces, i per Javier Rodríguez-Arias, que ha estat nomenat nou conseller d'El Corte Inglés per coptació; així com per dos nous directors generals: José María Folache, que es reincorpora a l'equip directiu d'El Corte Inglés, i Santiago Bau. Folache s'encarregarà de dirigir els negocis de retail, i Bau assumirà els negocis corporatius existents, així com els de nova creació. Ambdós reportaran directament la comissió executiva delegada.

En un comunicat, l'empresa ha assegurat que "la nova estructura té per objectiu reforçar la gestió de l'empresa i impulsar el pla estratègic en el marc de les millors pràctiques de govern corporatiu". "El consell d'administració considera que, en resposta al nou escenari sorgit després de dos anys de gran complexitat en l'entorn macroeconòmic, és necessari obrir una etapa que respongui als reptes de futur amb un equip renovat i de professionals especialitzats en les diferents àrees que inclou el grup", rasa.

Refinançament del deute bancari

A més del canvi a la seva cúpula executiva, es pot recordar que El Corte Inglés va firmar el 18 de març un refinançament del seu deute bancari amb 21 entitats per un import agregat màxim d'uns 2.600 milions d'euros i un termini ampliat almenys en dos anys, fins al març de 2027, segons va informar el mateix grup. La companyia va assegurar que aquesta operació es tanca en un "moment clau" i la va qualificar de "molt important" per millorar les condicions actuals sobre el seu finançament que, afegeix, la convertirà en "estable, amb menor cost i més terminis".

L'acord entre bancs i empresa, que es venia ultimant en els últims mesos, estableix un import màxim de 2.600 milions, que suposa el refinançament total de l'anterior contracte firmat el febrer de 2020, a què s'afegeix un nou tram de 600 milions, que es destinarà a amortitzar emissions al mercat de capitals. També permet ampliar els terminis fins al març de 2027, amb la possibilitat d'extensió d'un any i un altre d'addicional, de manera esglaonada.

Els bancs amb els quals s'ha assolit l'acord són: Santander, BBVA, BNP, CaixaBank, Unicredit, Sabadell, Crédit Agricole, Kutxabank, Unicaja Bank, Intesa San Paolo, Société Genérale, Deutsche Bank, Bank of America Merrill Lynch, Goldman Sachs, JP Morgan, Ibercaja, Barclays, Citibank, Banc Cooperatiu Espanyol, ICBC i Aresbank.