El secretari general de CCOO a Catalunya, Javier Pacheco, assegura que la manera més "equitativa i justa" de poder compensar els treballadors que s'han quedat sense feina per la cancel·lació del Mobile World Congress (MWC) és que les grans empreses tecnològiques que van cancel·lar preventivament la seva participació assumeixin aquestes indemnitzacions. Pacheco afirma que el Mobile genera uns 14.000 contractes temporals directament relacionats amb l'esdeveniment i que, en molts casos, aquests treballadors ara no tindran dret a compensació. És per això que calen solucions "extraordinàries" per a una situació amb "efectes irreparables" en el mercat de treball, tal com diu el secretari general de CCOO a Catalunya.

En aquest sentit, Pacheco crida a la unitat de les administracions, empreses i sindicats per dissenyar un pla de contingència que permeti abordar la situació de milers de treballadors i també d'empreses que, amb la cancel·lació del MWC, perden activitat i, per tant, capacitat d'ingressos.

Pacheco tem que les companyies afectades puguin veure perjudicats els resultats de l'exercici i, per tant, això les aboqui a noves retallades de personal en una segona fase. La cancel·lació del MWC, es lamenta, deixa "milers de persones al carrer" i "posa en risc algunes inversions tractores que es produeixen dins de l'esdeveniment". El líder de CCOO defensa que el coronavirus "no existeix a Catalunya" i afirma que la decisió d'aquestes empreses s'ha pres "sense tenir en compte els efectes locals d'una ciutat com Barcelona".

Una "gestió alarmista"

CCOO de Catalunya ha lamentat que la "gestió alarmista" d'algunes empreses pel brot mundial de coronavirus hagi provocat finalment la cancel·lació del congrés per part de la GSMA, l'organitzadora d'aquest esdeveniment que s'havia de celebrar del 24 al 27 de febrer als recintes Montjuïc i Gran Via de Fira de Barcelona.

La GSMA ha informat en un comunicat aquest dijous que lamenten "que algunes empreses hagin fet una gestió alarmista de la crisi del coronavirus i hagin passat per sobre de les recomanacions locals i internacionals, i menyspreant els efectes sobre el territori en termes econòmics i d'ocupació".

El sindicat ha posat en relleu la riquesa que el congrés genera en el conjunt de Catalunya, i ha indicat que la seva cancel·lació requereix una "estratègia coordinada" entre administracions públiques, patronals i sindicats per avaluar-ne l'impacte en l'àmbit laboral, econòmic i local, i poder afrontar les conseqüències, que demana que no es carreguin sobre els treballadors.