La catalana Nuria Espallargas ha estat nominada als Premis Europeus a Dones Innovadores 2019, destinat a aquelles que han aconseguit traslladar les seves idees al mercat amb èxit, segons ha anunciat avui la Comissió Europea en un comunicat. Espallargas és una investigadora catalana, actualment directora de tecnologia i cofundadora de l'empresa emergent Seram Coatings i inventora de ThermaSiC, un dels materials sintètics més durs del món, que s'empra com a esprai de recobriment tèrmic que augmenta la vida útil del producte i redueix els costos de manteniment.

Espallargas, que ha estat seleccionada entre 154 aspirants, resideix a Noruega on és professora de la Universitat de Ciència i Tecnologia i compta amb un doctorat en Metal·lúrgia i Ciència dels Materials per la Universitat de Barcelona.

En anteriors edicions dues espanyoles van ser guardonades: Ana Maiques (2014) i Alicia Asín (2018). A més, van ser finalistes en l'edició del 2017 Gemma Galdón, Àfrica González i Isabel Trillas i, el 2018, Maria-Pau Ginebra i María Luisa Hernández.

Les guanyadores rebran un premi de 100.000 euros i el seu nom s'anunciarà el 16 de maig en el festival VivaTech que se celebrarà a París. L'objectiu del guardó és augmentar la conscienciació pública sobre la necessitat de comptar amb més innovació i més dones emprenedores.