Tornen les Jornades d'Economia de S'Agaró que organitza la Fundació Internacional Olof Palme, presidida per Anna Balletbò, i que són des de fa anys una cita obligada per l'economia. Enguany, però la Cambra de Comerç de Barcelona, que fins ara era l'òrgan que co-organitzava l'esdeveniment, ha decidit desvincular-se'n. La Trobada d'Economia a S'Agaró se celebrarà el 29 i 30 de novembre al Baix Empordà i comptarà igualment amb alguns membres de la Cambra, però que hi assistiran a títol personal, segons han explicat fonts a aquest diari. 

El motiu? El canvi de govern de la institució, ara liderada per Joan Canadell, actualment està replantejant els seus patrocinis i activitats. "És un procediment totalment normal quan canvia el govern d'una institució", asseguren fonts de la Cambra, "això no vol dir que mai més hi tornem a participar". De fet, en aquest context de replantejament global, també s'hi inclou la suspensió, per ara, dels mítics Dinars Cambra que organitzava l'ens.

Amb tot, des de la Cambra apunten que s'ha ajudat a la Trobada d'Economia de S'Agaró en temes "puntuals" de l'edició d'enguany i que la vicepresidenta Mònica Roca hi participarà com a experta en tecnologia a la taula d'innovació. Entre els convidats d'aquest any a les jornades hi ha la ministra d'Economia en funcions, Nadia Calviño, o el ministre d'Exteriors en funcions i futur Alt Representant de la Unió Europea, Josep Borrell, que faran la clausura de les jornades de divendres i dissabte.

També estan previstos el president de Caixbank, Jordi Gual, el conseller executiu del BBVA, José Manuel González-Páramo, el president de l'Airef, Luis Escrivá, o la sotsgovernadora del Banc d'Espanya, Margarita Delgado. El programa, que aquest any se centra en Tecnologia i Energia, també inclou la participació del president de la Cambra de Comerç d'Espanya, Josep Lluís Bonet, la secretària d'Economia del Govern, Natàlia Mas i l'Alta comissionada per l'Agenda 2030 de l'ONU, Cristina Gallach. A banda de Natàlia Mas, pel moment encara no hi ha ningú del govern català confirmat. 

Per parlar d'innovació també hi haurà la presidenta de Fujitsu a Espanya, Ángeles Delgado, i la presidenta de Microsoft a Espanya, Pilar López, en una taula on també participarà la vicepresidenta de la Cambra, Mònica Roca, i Jordi Sotorra, d'Eunoia Digital. Debatent sobre energia es preveuen el president d'Enagás, Antonio Llardén, la vicepresidenta de la CNMC, María Fernández Pérez, la presidenta d'Aelec, Marina Serrano, i el president de Viesgo, Miguel Antoñanzas. Aquest debat el moderarà Pere Navarro, que és el delegat especial de l'Estat al Consorci de la Zona Franca.