CaixaBank durà a terme la integració operativa per la fusió amb Bankia el proper 12 de novembre, el que comportarà, entre altres qüestions, la unificació de l'oferta de serveis financers sense comissions per a clients vinculats. L'entitat bancària ha confirmat aquest dimecres aquesta data, i ha informat d'alguns dels canvis que tindran lloc i que afectaran els clients.

Així, el programa "Per ser tu" de Bankia passarà a integrar-se en el "Dia a dia" de CaixaBank, que ofereix de forma gratuïta l'operativa i els serveis més habituals, amb l'únic requisit de la vinculació del client i de les persones amb qui comparteixi la titularitat del compte. Entre aquests serveis, s'inclou la targeta "MyCard", que combina els serveis de les targetes de crèdit i de dèbit.

Com afectarà els clients?

La primera entitat bancària espanyola oferirà aquesta targeta de manera gratuïta als clients de "Dia a dia", mentre que els antics clients de Bankia que no estiguin vinculats hauran de pagar 36 euros anuals. Abans de la fusió, els clients de Bankia no vinculats, que no es beneficiaven de "Per ser tu", tenien un cost anual de 28 euros anuals, 8 euros menys.

Aquells clients vinculats que passin de "Per ser tu" a "Dia a dia" podran mantenir la seva targeta actual de dèbit gratuïta fins al juny de 2022 i també podran contractar qualsevol targeta de CaixaBank i beneficiar de les bonificacions que introdueixen, segons ha detallat l'entitat.

En canvi, els que no formin part de "Dia a dia", és a dir que no tenen vinculació, i mantinguin la seva targeta de dèbit pagaran 36 euros a partir de l'1 de gener de 2022.

Fonts de CaixaBank han apuntat que les condicions per formar part de "Dia a dia" són les més fàcils de complir del sector bancari, per la qual cosa es preveu que siguin moltes les persones que es quedin exemptes de pagar comissions.

Per disposar de serveis totalment gratuïts és necessari que el client tingui una nòmina o ingressos superiors als 600 euros al mes o 6.000 d'anuals, una pensió superior a 300 euros al mes o un saldo superior a 20.000 euros en alguns productes, a més de tenir tres o més rebuts domiciliats o realitzar tres o més compres amb la targeta.

Imatge principal: El president de CaixaBank, José Ignacio Goirigolzarri, i el conseller delegat, Gonzalo Gortázar, durant l'última Junta General d'accionistes - Efe