El director general de la Fundació de les Caixes d'Estalvi (Funcas), Carlos Ocaña, i el president de CaixaBank, Jordi Gual, han signat un conveni per impulsar activitats i projectes d'educació financera. L'acord s'emmarca en el Programa Funcas d'Estímul de l'Educació Financera de 2018 dotat en 3 milions d'euros. 

El programa de Funcas i la CECA contribueix a finançar les activitats d'educació financera que desenvolupen les entitats adherides a l'Associació, entre les quals es troba CaixaBank, amb l'objectiu de millorar el nivell i la qualitat de l'educació financera mitjançant la consolidació dels projectes existents i l'impuls d'altres nous.

En el marc d'aquest acord, el banc presidit per Gual promourà projectes de formació financera dirigits a tota la societat, tenint en compte la inclusió a joves, col·lectius vulnerables i altres necessitats de les diferents capes de la població. En concret, consolidarà accions formatives que ja està desenvolupant, com els tallers de finances bàsiques realitzats per l'Associació de Voluntaris "la Caixa", el Programa Aula per a accionistes minoristes o les xerrades a oficines sobre economia familiar, en el marc del programa DialogA.

A més, es desenvoluparan noves iniciatives per posar a l'abast de tota la població continguts formatius adequats, especialment en format digital, amb la finalitat de generar coneixements en la ciutadania que permetin gestionar de forma responsable els recursos econòmics i adoptar la decisió més adequada.