El president de CaixaBank, Jordi Gual, i el president de la Confederació Espanyola d'Organitzacions Empresarials (CEOE), Joan Rosell, han signat un acord de col·laboració per posar a disposició de les empreses afiliades a la CEOE i de les seves organitzacions empresarials una línia de finançament de 20.000 milions d'euros. L'objectiu de l'acord és proporcionar una resposta eficaç a les necessitats de les empreses que les ajudi en la seva internacionalització, en els seus projectes d'innovació i que fomenti l'emprenedoria.

Aquest conveni suposa la renovació dels acords signats entre ambdues institucions el 2017 i 2016, que van posar a disposició de les empreses afiliades a la CEOE un mínim de 15.000 milions i 11.000 milions d'euros, respectivament. 

Internacionalització empresarial

Durant la signatura del acord, Jordi Gual ha destacat que “per millorar la competitivitat de l'economia espanyola resulta imprescindible que les empreses puguin obtenir línies de crèdit per finançar les seves vendes i les seves inversions a mig i llarg termini, així com per accedir a nous mercats nacionals i internacionals”.

Per la seva part, Joan Rosell ha destacat que “l'acord ens ajuda a les empreses a créixer, innovar, crear treball, emprendre nous projectes i internacionalitzar-nos. D'aquí la importància de les línies de finançament que ofereix. D'un costat, la línia per a iniciatives emprenedores, amb què s'ajuda en els moments inicials del projecte. D'altra banda, per a innovació i internacionalització, amb què es reforcen àmbits d'importància essencial com són l'obertura de nous mercats i l'aposta per R+D+I perquè les empreses augmentem la nostra competitivitat”.