L'Ibex ha caigut aquesta setmana un 3,47%, el seu descens setmanal més acusat des de l'octubre, mentre que les entitats bancàries Caixabank i Bankia, que han presentat els seus resultats anuals en les darreres hores, han registrat la pujada més acusada dels valors de l'Ibex durant aquesta sessió, amb uns increments del 3,16% i un 2,75%, respectivament.

La borsa espanyola ha caigut avui un 2,21% i ha perdut els 7.800 punts, un nivell que no assolia des del 21 de desembre. L'Ibex acumula tres setmanes a la baixa i perd en el que portem de 2020 un 3,9% per l'impacte de la tercera onada de la Covid.

Els majors descensos de la sessió d'aquest divendres els han protagonitzat Ferrovial (-4,69%), BBVA (-4,42%), Amadeus (-3,35%), Aena (-3,27%) i el Banc Sabadell (-3%).

Evolució dels valors

CaixaBank ha encapçalat els avanços de l'Ibex amb una pujada del 3,16%, fins a 2,08 euros per títol, després d'haver anunciat aquest divendres el tancament de l'exercici anterior amb un benefici de 1.381 milions, un 19% menys, després de realitzar una provisió extraordinària de 1.252 milions per a fer front a l'impacte de la crisi de la Covid. Els analistes de Renta4 preveien una reacció positiva de la cotització de CaixaBank en haver superat el banc les estimacions del mercat.

Bankia, que preveu fusionar-se amb CaixaBank durant el primer trimestre de 2021, ha pujat un 2,75%, la segona major alça de l'Ibex. Per contra, el grup BBVA, que també ha presentat els seus resultats anuals avui, ha caigut un 4,42%, amb un preu per acció de 3,76 euros.

El BBVA va guanyar 1.305 milions d'euros el 2020, un 62,9% menys a causa de les provisions per a afrontar la crisi de la Covid i el deteriorament del valor de la seva filial als Estats Units. Els analistes de Renta4 esperaven una reacció negativa en la cotització de BBVA tenint en compte" la deterioració de la morositat i la pitjor evolució de les xifres enfront de les estimades" pel mercat.

Els mercats estan constatant l'evolució negativa de la Covid, amb la tercera onada i l'expansió de noves variants del virus, així com la tardança en la distribució de les vacunes i la previsió d'assoliment de la immunització. Durant la pròxima setmana, s'espera que la Covid, juntament amb la presentació de més resultats d'empreses, marqui la dinàmica de la borsa espanyola.