Al final, la correcció s'ha produït i el Dow Jones ha caigut un 4,6% després que el mercat de valors americà guanyés 8 bilions de dòlars l'últim any. Aquest dilluns, el Dow Jones ha retrocedit fins a 24.345 punts, després d'haver arribat als 26.000. La raó? La recent pujada de salaris el gener als EUA, que ha ascendit al 2,9%, per sobre de les previsions i per sobre també de l'objectiu d'inflació del 2% de la Reserva Federal.

L'evolució de la inflació és el mirall de l'evolució salarial, que en l'economia americana ha estat frenat en els últims anys. Els salaris han augmentat a causa que el primer mes de l'any l'ocupació va augmentar en 200.000 llocs de treball als EUA, la qual cosa ha acompanyat els anuncis d'increments salarials a Wall Mart i altres grans empreses.

Les remuneracions salarials més importants obligaran la Reserva Federal a pujar els tipus d'interès per frenar una inflació que ja treu el cap.

La Borsa del Japó ha obert la sessió amb un descens del 2,55% preveient el que anava a passar. A Europa, la caiguda ha estat més moderada. L'Eurostoxx ha cedit l'1,26% mentre l'Ibex retrocedia l'1,44% gràcies a la depreciació de l'euro.

El dòlar ha augmentat de preu davant de la divisa europea fins a canviar-se a 1,24 euros perquè el crac de Wall Street és senyal de la fortalesa americana, que en l'última fase va estar alimentada per una política de baixos tipus d'interès, que hauran de normalitzar-se. Perquè entrem en una nova normalitat que en els propers dies pot portar a una significativa volatilitat als mercats. Lliguin-se els cinturons, encara que de moment les alces del cru no es concreten. Avui el Brent ha baixat l'1,64%, fins a 67,62 dòlars el barril. Això almenys evita que una cua d'acompanyament (com en les crisis del petroli dels 70) se sumi a la reaparició de la inflació.

La Casa Blanca s'ha mostrat preocupada pels resultats, tot i que ha expressat la seva confiança en el funcionament dels fonamentals de l'economia.