"La situació és dramàtica perquè tenim despeses, però no ingressos". Així han exposat la seva situació els comerciants de L'Illa Diagonal a una roda de premsa al centre comercial, els quals han reclamat l'obertura de les botigues el proper dilluns 23 de novembre.

S'han mostrat indignats amb la decisió del Govern de tancar els centres comercials mentre que altres establiments comercials poden seguir oberts. Alhora, els comerciants han explicat que han pres totes les mesures per tal que els centres comercials i les seves botigues siguin "espais segurs".

El Govern va decidir tancar els centres comercials a finals d'octubre per tal de combatre els contagis de Covid. Aquesta mesura afecta 43 centres comercials comercials catalans, que no podran obrir fins el 21 de desembre amb un 30% d'aforament segons el pla d'obertura establert pel Govern. El tancament de centres comercials només s'ha dut a terme a Catalunya i a Castella i Lleó.

Comerciants Illa

Comerciants de L'Illa Diagonal a la roda de premsa d'avui.

Moltes despeses i zero ingressos

Els comerciants han explicat que han de seguir fent front a despeses sense tenir ingressos, tal com és el pagament del 50% del lloguer, impostos i contribucions i altres despeses com la llum i l'aigua. Tot i això, han celebrat que "la majoria" de centres comercials hagin renegociat preus de lloguers a la baixa. De fet, han dit que "el Govern ha estat més dur que els centres comercials".

"Som economies familiars, moltes d'elles botigues petites de segona o tercera generació que hem de subsistir", han demanat els comerciants amb desesperació. Per aquest motiu, demanen poder obrir immediatament.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat