La vaga de majoristes de fruita i verdura ha començat aquest dilluns amb piquetes en els tres accessos de Mercabarna a primera hora del matí, concretament, entre les sis del matí i les vuit.  La Guàrdia Urbana ha confirmat que la circulació ja s'ha restablert en tots els punts. A través de les xarxes el mateix Mercabarna ha confirmat la normalitat en el servei en els tres accessos al recinte poc després de les vuit. En declaracions a Europa Press, fonts del Mercabarna han reconegut que aquesta és una setmana complicada per la mobilització: "Aquesta és una setmana especial que no podem comparar amb un altre dilluns normal".

TUIT mercabarna

L'aturada ha estat convocada per CCOO per aquest dilluns i dimecres, com a mostra del desacord amb el pacte que ha firmat UGT amb la patronal perquè creuen "no garanteix el poder adquisitiu" i "empitjora les condicions laborals". També hi ha prevista una concentració aquest dilluns d'11 hores a 12 hores, davant l’edifici de Mercabarna.  L'aturada també s'ha convocat a Mercavallès, segons informa l'ACN. Els sindicats celebren el seguiment de la vaga entre els majoristes. 

A les 11 del matí, l'activitat a Mercabarna ja ha estat de pràctica normalitat. Segons els majoristes, les 135 empreses han obert els 400 punts de venda, amb un seguiment de la protesta del 5% dels 2.000 treballadors del mercat, i garanteixen l'abastiment de producte. Segons l'ACN, fonts del sindicat CCOO, convocant de la protesta, situen el seguiment en un 95%