BBVA ha acordat amb The PNC Financial Services Group la venda del cent per cent de la seva filial BBVA USA Bancshares, societat titular, al seu torn, de la totalitat del capital social del banc BBVA USA, així com d'altres societats del grup als Estats Units per aproximadament 9.700 milions d'euros.

En un comunicat remès aquest dilluns a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), BBVA ha explicat que l'acord assolit no inclou la venda del negoci institucional del grup BBVA desenvolupat a través del seu broker dealer BBVA Securities Inc. ni la participació en Propel Venture Partners US Fund I, L.P. El negoci exclòs de l'operació serà transmès per part de BBVA USA Bancshares a entitats del grup BBVA amb caràcter previ al tancament de l'operació. BBVA continuarà desenvolupant el negoci a l'engròs que realitza actualment a través de la seva sucursal a Nova York, ha afegit el banc.

Impacte positiu

El preu de l'operació, que es pagarà enterament en efectiu segons ha explicat l'entitat, ascendeix a aproximadament a 11.600 milions de dòlars dels EUA, el que equival a uns 9.700 milions d'euros.

BBVA espera que l'operació anunciada aquest dilluns generi un impacte positiu en la ràtio de capital Common Equity Tier 1 (fully loaded) del grup d'aproximadament 300 punts bàsics i un resultat positiu net d'impostos d'aproximadament 580 milions d'euros.

"Gran operació"

"Aquesta és una gran operació per a totes les parts. PNC ha reconegut l'enorme valor del nostre negoci, els nostres clients i el nostre gran equip als Estats Units, que formaran part d'un grup financer, líder al país", ha assenyalat Carlos Torres Vila, president de BBVA. "L'acord enforteix la nostra ja sòlida posició financera. Ens aporta molta flexibilitat per invertir de forma rendible en els nostres mercats -impulsant el nostre creixement a llarg termini i recolzant a les economies en la fase de recuperació- així com per incrementar la remuneració a l'accionista".

El tancament de l'operació, que està subjecte a l'obtenció de les autoritzacions de les autoritats competents, s'espera que estigui tancat a mitjans de 2021.

PNC, cinquè banc dels EUA

BBVA és present als Estats Units a la regió del Sunbelt, amb més de 100.000 milions de dòlars en actius, 637 oficines i posicions de lideratge a Texas, Alabama i Arizona. Una vegada es completi l'operació, PNC es convertirà en el cinquè banc més gran del país per actius.